Roy Hoornweg nederlands kampioen veldlopen

13 maart 2006

NORG - In het Drentse Norg heeft de Papendrechtse atleet Roy Hoornweg de gouden medaille bij het NK cross bij de junioren behaald . Twee weken na zijn tweede plaats op de 3.000 m bij het NK in Gent behaalde hij nu dus de hoogste plaats van het ereschavot.

De beste 50 junioren van Nederland verschenen aan de start in Norg. Direct na het startschot lag het tempo van de wedstrijd bijzonder hoog. Er moesten twee ronden van 450 meter gelopen worden alvorens de lopers het bos in gingen.

Natuurlijk was het dringen voor een goede uitgangspositie. Roy lag in tiende positie bij het ingaan van het bos om er vervolgens als vijfde loper uit te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde was hij zeer sterk opgeklommen naar de derde positie met een achterstand van een achttal seconden op de nummer één. In de laatste ronde van het selectieve parcours zette Roy zijn bij zijn tegenstanders beruchte versnelling in. Daar waar hij in Gent één seconde tekort kwam voor goud lukte het hem dit keer wel. Met een ultieme jump wist hij honderd meter voor de finish zijn tegenstander, de gouden medaillewinnaar van Gent in te halen om even later dolgelukkig als eerste de finishlijn te passeren. Bij de heren masters 40 behaalde Jan Van Heteren na een sterk gelopen race een 11e plaats.

Loopselectie AV Passaat
Roy maakt deel uit van de Loopselectie van AV Passaat. Deze groep lopers staat onder leiding van de trainers Addy Ruiter en Henk Versteeg en heeft afgelopen jaar aansprekende resultaten behaald. Naast Roy wisten junior Norman van Wageningen en herenmaster Jan van Heteren menig sterk bezette cross op hun naam te zetten. Nieuwkomer en nog steeds junior Daniël van der Ven maakt een enorme progressie door met winst in een aantal wegwedstrijden. Dit weekend behaalde Daniel nog een tweede plaats bij een 5 km. wedtrijd in Dordrecht. Jeroen Romeijn verbetert zich keer op keer en heeft potentie en ambitie voor de regionale top. Jan Prins heerst bij de masters 50 en is momenteel in training voor zijn eerste marathon en mikt daarbij op een goede klassering bij het Nederlands kampioenschap marathon in Utrecht. Erik Klooster is na een periode van blessureleed weer op de weg terug. Verder maakt ook triatleet Aart van Wijk deel uit van deze groep. Aart, dit weekend goed voor een derde plaats (1 uur 59 min.) bij de 30 km van Tilburg, bereidt zich via de marathon van Rotterdam weer voor op de Triatlon van Almere. Cora Vlot , meervoudig Nederlands kampioene op de hele triatlon is de enige dame van dit gezelschap.


Al deze atleten zijn vol ambitie. Roy heeft nu het vizier op het NK baan gezet waar hij een gooi wil doen naar een ereplaats bij de 800 meter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.