Zestien gereedschapskisten voor ‘coole kids’

22 oktober 2018
Zestien gereedschapskisten voor ‘coole kids’

ALBLASSERWAARD - Op dinsdag 16 oktober 2018 werden op het Griendencollege zestien gereedschapskisten uitgedeeld aan basisscholen in de regio. Een initiatief van het voortgezet onderwijs, ondersteund door diverse gemeentes, om techniek en techniekonderwijs te promoten.

Het initiatief werd gelanceerd onder de naam Regionale Techniekspelen. De basisscholen die zich hadden aangemeld, kregen een gereedschapskist uitgedeeld in combinatie met een lesbrief over het bouwen van ‘een snelle boot’. De bedoeling is dat op de basisscholen een boot ontwikkeld wordt die zich in een goot kan voortbewegen. Snelheid, inventiviteit en originaliteit zullen beloond worden. Door de basisscholen te voorzien van de gereedschapskist, met topkwaliteit gereedschap, krijgt het project een extra stimulans. 20 maart 2019 is als datum geprikt voor de finale van de Regionale Techniekspelen. Een happening waarbij alle deelnemende basisscholen een team afvaardigen met hun snelste boot.

Het Griendencollege, het Willen de Zwijger College, Het Gilde en CSG De Lage Waard hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. Daarbij werken ook de gemeentes Sliedrecht, Molenaard, Alblasserdam en Papendrecht mee. De samenwerking wordt extra ondersteund door het Sliedrechtse bedrijf Van Wijngaarden Groothandel B.V. die een van de leskisten gesponsord heeft.

Tijdens de bijeenkomst waren zo’n twintig basisscholen vertegenwoordigd door enthousiaste directeuren, techniekcoördinatoren en/of leerkrachten. Naast een toelichting op de Regionale Techniekspelen, werden zij ook geïnformeerd over het landelijke stimuleringsproject Techniek, waarvoor de overheid 100 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.