College Papendrecht biedt begroting voor 2018 aan

24 oktober 2017
College Papendrecht biedt begroting voor 2018 aan

PAPENDRECHT - Het college van Papendrecht heeft de begroting voor 2018 aangeboden aan de gemeenteraad. Met de verkiezingen in maart 2018 in het vooruitzicht is de begroting 2018 al weer de laatste begroting van het huidige college. Om ruimte te geven aan ideeën van de nieuwe gemeenteraad, worden in deze begroting niet heel veel nieuwe plannen opgenomen.

Papendrecht werkt continu aan een mooiere, betere toekomst. De basis is in orde, Papendrecht staat er financieel goed voor. Er is sprake van een stevig overschot van circa 1.000.000 Euro in 2018, gevolgd door geringere overschotten in de jaren daarna. Kortom, er is sprake van een continuering van de gezonde financiële positie.

Voorzieningen
Ook op het gebied van wonen, werken, winkelen, recreëren en uitgaan gaat het goed met Papendrecht.  De vele voorzieningen die Papendrecht heeft, zijn op dit moment van een zeer voldoende tot goed niveau. Een aantal voorzieningen zoals het zwembad of het gemeentehuis is zelfs nieuw of recentelijk vernieuwd en klaar voor de toekomst. Een aantal andere voorzieningen behoeft nadere aandacht, zoals bijvoorbeeld de gemeentewerf, het afval-brengstation en gebiedsontwikkeling Poldermolen.

Wil je precies weten welke plannen Papendrecht heeft binnen alle programma's en waar ze haar geld aan wilt uitgeven, kijk dan op de website, check de app of de infographic die het in één oogopslag allemaal duidelijk maakt.

Behandeling in commissie en gemeenteraad
De begroting 2018 wordt dit jaar besproken in alle commissievergaderingen. Maandag 23 oktober in de commissie van ABZ (Algemeen Bestuurlijke Zaken), woensdag 25 oktober in de commissie Ruimte en donderdag 26 oktober in de commissie Samenleving. Alle commissievergaderingen starten om 20.00 uur. Op donderdag 9 november vergadert de gemeenteraad vanaf 17.00 uur over de voorstellen die het college heeft gedaan over de begroting van volgend jaar. Dit is een belangrijk moment in het jaar, omdat dan de begroting definitief wordt vastgesteld. De (concept) begroting staat online op http://papendrecht.begrotingsapp.nl/programmabegroting-2018 en is voor iedereen toegankelijk.

Bron foto: Gemeente Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.