Gemeente presenteert begroting 2012

19 oktober 2011
Gemeente presenteert begroting 2012

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht presenteert een programmabegroting 2012 met een positief resultaat. Door de besluiten die zijn genomen bij de Voorjaarsnota blijkt de gemeente weerbaar te zijn. Het college van burgemeester en wethouders investeert in duurzame economische ontwikkeling, onder andere door de inzet op onderwijs en ondernemerschap.

Wethouder Korteland toont zich tevreden: “Doordat raad en college bij de voorjaarsnota een flink pakket aan ombuigingen hebben afgesproken, hebben wij een financieel solide fundament gelegd voor de komende jaren. De resultaten van dit pakket zullen voelbaar zijn. Maar de begroting 2012 heeft ook veel ambitie om Papendrecht sterker te maken. Samenwerken is daarbij een sleutelwoord: De kracht in deze samenleving ten volle benutten is onze opgave.”
Ten opzichte van de Voorjaarnota 2011 is een gunstiger beeld ontstaan, waardoor alle begrotingsjaren positief sluiten. Dit is mede het gevolg van een degelijk tot behoudend financieel beleid. Door het hanteren van strakke begrotingsregels is een solide basis ontstaan, waarbij de richting die is ingezet bij de heroverwegingen concreet wordt uitgevoerd.

De gemeente Papendrecht heeft al bij het begin van de collegeperiode gekozen om een relatief groot bedrag aan ombuigingen te realiseren. Het college werkt binnen het spanningsveld met aan de ene kant de ambities zoals vastgelegd in het Collegeprogramma 2011–2014 en aan de andere kant de noodzaak tot bezuinigen. De gemeente Papendrecht levert zo een stevige inspanning, maar ook van burgers, bedrijven en instellingen wordt een bijdrage verwacht in de vorm van meer eigen verantwoordelijkheid en initiatief.
Het college zet in op een comfortabel woon-, leef- en werkklimaat, met voorzieningen die dichtbij zijn en van goede kwaliteit. Dit is nodig om een aantrekkelijke gemeente te blijven voor bu rgers om te wonen, voor bedrijven om zich te vestigen en voor bezoekers van het vernieuwde centrum. 

Belangrijke projecten worden gerealiseerd, zoals de bouw van het sportcentrum en de verdere ontwikkeling van het centrum. Daarbij is ook sprake van verhoging van het kwaliteitsniveau. Bij deze ontwikkelingen is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Bij de verdere versterking van de functie van het centrum wordt vanzelfsprekend het marktterrein betrokken. 'Deze ruimte is autovrij gemaakt en zal veel meer een rol van betekenis gaan spelen als hét plein van de gemeente. Het (nog) aantrekkelijk(er) maken en houden van het centrum is voor ons een belangrijk speerpunt.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.