Gemeente Papendrecht presenteert begroting 2011

15 oktober 2010

PAPENDRECHT - Het college van Papendrecht heeft de begroting voor 2011 gepresenteerd. Ook Papendrecht moet de komende jaren de broekriem aanhalen.

‘Het college presenteert’,  aldus Richard Korteland, wethouder financiën, ‘een solide begroting 2011. We staan voor een stevige opgave, en dit college gaat die uitdaging aan. Wij vertrouwen daarbij op de kracht van de gemeente, samen met inwoners en bedrijven bouwen wij aan een vitaal Papendrecht. Scherpe keuzes zijn onontkoombaar, maar ook creëren we in de begroting nog ruimte voor nieuw beleid.'

Het beleid van het nieuwe kabinet zal gevolgen hebben voor de taken en financiële situatie van de gemeente. De effecten hiervan konden nog onvoldoende bij deze begroting meegenomen worden. Wel wordt nu nadrukkelijk op de verwachte ontwikkelingen voorgesorteerd. Voor 2011 en volgende jaren is daarom een groslijst met voorstellen over mogelijke bezuinigingen opgenomen. Deze voorstellen bieden perspectief om tot een sluitende meerjarenbegroting te komen. Tevens wordt ruimte vrijgemaakt voor nieuw beleid. Op deze manier werkt het college toe naar besluitvorming over de maatregelen vanaf 2012 bij de Voorjaarsnota 2011.

De eerste maatregelen zijn concreet ingevuld, waardoor de gemeente Papendrecht een sluitende begroting voor 2011 heeft. Het betreft een taakstelling voor de gesubsidieerde instellingen. Samen met diverse andere besparingen en meevallers levert dit een structurele besparing op van € 300.000,-.

De verdere voorstellen voor de volgende jaren liggen op vele terreinen, waaronder subsidies, huisvesting onderwijs, onderhoud aan wegen en groen, bijdragen aan verbonden partijen en het financieel beheer. Met deze voorstellen zal de financiële opgave voor 2012 en verder ingevuld worden. De gemeente Papendrecht is vitaal: financieel, sociaal en economisch. Dat is in de huidige tijd een
positieve constatering.

De begroting wordt behandeld in de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken op maandag 25 oktober om 20.00 uur en in de gemeenteraad op donderdag 4 november om 18.00 uur.

De Programmabegroting 2011 is te downloaden op de website van de gemeente Papendrecht onder Bestuur en Organisatie/ Bestuurlijke documenten / Afspraken en prestaties. Een gedrukt exemplaar ligt op de leestafel in de hal van het gemeentehuis of tegen betaling van leges op te vragen bij de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.