FNV en CNV: Surprisestaking 3 december bij Fokker Papendrecht krijgt vervolg

03 december 2015
FNV en CNV: Surprisestaking 3 december bij Fokker Papendrecht krijgt vervolg

PAPENDRECHT - De medewerkers van Fokker Papendrecht hebben donderdagochtend 3 december het werk neergelegd voor een goede cao. De actie was niet vooraf aangekondigd door FNV Metaal en CNV Vakmensen. FNV-bestuurder Richard Moti: ‘Vandaag staken meer dan honderd medewerkers omdat ze ontevreden zijn. Hun directie schetst het beeld dat de werknemers niet flexibel genoeg zijn, terwijl er bij Fokker dag en nacht wordt gewerkt. Het wordt tijd dat er naar de werknemers wordt geluisterd. Ze verdienen een goede cao.’ Direct na de start van de surprisestaking van 3 december, werd de volgende 24 uursstaking al aangekondigd. Op 14 december wordt het werk niet alleen bij Fokker Papendrecht neergelegd, maar ook bij bedrijven in de regio.

Peter de Jong, onderhandelaar CNV Vakmensen: ‘Het geduld van de werknemers raakt op. De werkgevers moeten zo langzamerhand met echte voorstellen komen om ons weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Een eindbod van tafel halen is niet voldoende. Alleen een beter loonbod is ook niet voldoende. Dit conflict gaat namelijk over veel meer. We willen een cao met afspraken over scholing, meer zeggenschap over werktijden en meer mogelijkheden om als vakbond in bedrijven maatwerk te leveren.’

De stakingen bij Fokker maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. De werknemers staken voor een fatsoenlijke cao Metalektro, met daarin een hoger loon, meer zeggenschap over hun werktijden en maatregelen om gezond het pensioen te halen.Sinds het voorjaar zijn al meer dan 30.000 stakingsdagen geteld. Ook in december staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland. De acties gaan net zolang door, tot er een fatsoenlijke cao is afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.