Aftrap voor de Regionale Techniekspelen

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Aftrap voor de Regionale Techniekspelen

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Op dinsdag 16 oktober 2018 geven drie scholen voor voortgezet onderwijs: het Willem de Zwijger College, het Griendencollege en CSG De Lage Waard, op het Griendencollege in Sliedrecht de aftrap voor de Regionale Techniekspelen. Een initiatief om basisschoolleerlingen meer in aanraking te laten komen met techniek en techniekonderwijs. Het initiatief wordt ondersteund door vier verschillende gemeentes.

Tijdens de bijeenkomst worden de Regionale Techniekspelen toegelicht aan circa 20 basisscholen uit de regio die zich hiervoor hebben aangemeld. Daarnaast wordt er een toelichting gegeven op het landelijke stimuleringsproject Techniek, waarvoor de overheid honderd miljoen euro beschikbaar heeft gesteld.

De basisscholen die zich hebben aangemeld en ook daadwerkelijk gaan meedoen, krijgen tijdens de bijeenkomst een prachtige leskist uitgereikt met topkwaliteit gereedschap. In combinatie met een lesbrief gaan zij de komende maanden aan de slag om met leerlingen een ‘snelle boot’ te bouwen. Op 20 maart 2019 vindt er een regionale wedstrijd plaats, waar verschillende basisschoolteams zullen strijden om de snelste, inventiefste en origineelste boot.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.