Drechtstreek afgetroefd in Wijk en Aalburg

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek afgetroefd in Wijk en Aalburg

PAPENDRECHT - Na de fraaie overwinning van een week eerder moest Drechtstreek zaterdag al snel zijn meerdere erkennen in Wilhelmina’26. Vanaf de eerste minuut lieten de Wijk en Aalburgers zien dat zij de wedstrijd wensten te beheersen. En dat konden ze ook want Drechtstreek kwam er domweg niet aan te pas.

Wilhelmina’26 kwam fel uit de startblokken en dwong Drechtstreek vanaf het begin terug op eigen helft. Al in de 7de minuut creëerden de geel-zwarten een serie van drie hoekschoppen op rij. Dat daar geen doelpunt uit ontstond was bijzonder maar een minuut later was het Samuel Hartgers die de 1-0 binnen kon schieten. Drechtstreek had veel moeite om de rug recht te houden maar gedurende een half uur lukte dat. Het kon zelfs enkele keren enigszins gevaarlijk worden voor het doel van de tegenstander. Zo was Haris Brzac in de buurt van een doelpunt maar Wilhelmina sloeg alle aanvallende bewegingen doeltreffend af. Het duurde tot de 27ste minuut van de wedstrijd voor eindelijk het lang verwachte tweede doelpunt viel. Nu was het Kevin van Esch die scoorde. De druk op de Drechtstreek defensie hield ook daarna aan en in de 35ste minuut wist Christiaan van de Velde de 3-0 te scoren. Een minuut later zette Willian Colijn zelfs de 4-0 ruststand op het bord.

Na rust stuurde coach Miguel Munoz tweede verse spelers het veld in. Joey d’Haan en Ties van Aggelen vervingen Yunuz Ekiz en Mark Kunst. Vooral Ties van Aggelen bracht wat extra vaart in de schaarse Drechtstreek aanvallen maar ook hij kon niet tot scoren komen. De druk van Wilhelmin’32 hield onverminderd aan maar de score bleef toch tot de 62ste minuut onveranderd. Wel belandde in die fase een hard en ver afstandsschot van Fabio de Lang op de bovenkant van de lat. Na een kwartier spelen constateerde de onopvallend leidende scheidsrechter Joost Bezemer een handsbal in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Tim de Laat wist die strafschop echter niet de verzilveren maar twee minuten later volgde opnieuw een strafschop en die wist diezelfde De Laat wel in te schieten: 5-0. Toen Samuel Hartgers  een krappe tien minuten later ook nog de 6-0 maakte was de wedstrijd wel gespeeld. Gedurende de resterende twintig minuten hielden de ploegen elkaar van scoren af. Het aanvallende fanatisme bij Wilhelmina was er wel af en de wedstrijd werd zonder verder doelpunten afgewerkt. 

Na afloop van de wedstrijd konden spelers en staf niet anders constateren dan dat ze waren afgedroogd door een sterke, veel feller spelende tegenstander. Door de overwinning staat Wilhelmina’26 tweede op de ranglijst en Drechtstreek zakte af naar een achtste plek. Komende zaterdag moet Drechtstreek thuis aantreden tegen het sterke Nivo Sparta uit Zaltbommel.  Aanvang van die wedstrijd op het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.