Brugklasleerlingen van de Willem gingen terug in de tijd

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Brugklasleerlingen van de Willem gingen terug in de tijd

PAPENDRECHT - Begin oktober zijn de brugklassers van de wetenschapsklassen en het gymnasium van het Willem de Zwijger College terug in de tijd geweest. Van Romeinse inwoners van het Archeon kregen de leerlingen een rondleiding en uitleg. De Romeinen lieten de leerlingen kennis maken met het soldatenleven en ze vertelden over uitvindingen die ze naar Nederland hadden gebracht, zoals vloerverwarming in het badhuis en de draaischijf voor het maken van potten.

Ook konden leerlingen een echt Romeins sieraad maken of een offerceremonie bijwonen. Veel leerlingen speelden ook de quest  'het Romeinse feest', om zo als slaaf te proberen hun vrijheid te krijgen. Bovendien was er nog even tijd om met een paar stappen de prehistorie of de Middeleeuwen in te duiken. Tot slot van de dag moedigden de leerlingen met hun docenten in de arena 'hun' gladiator aan bij het gladiatorengevecht in de arena. Zo hadden de brugklasleerlingen een boeiende, leerzame en inspirerende dag.

Foto: Els Visser (Docente)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.