Inspiratielunch Mantelzorg in de Pepermolen

13 juni 2017
Inspiratielunch Mantelzorg in de Pepermolen

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht is, in samenwerking met MEE Drechtsteden en de BWI, gestart met het uitvoeringsprogramma Mantelzorg. Het uitvoeringsprogramma is erop gericht bekendheid en bespreekbaarheid van mantelzorg te vergroten en passende ondersteuning te bieden aan degene die zorgtaken voor een naaste verrichten.

Wethouders Joke Reuwer: 'We mogen de inzet van mantelzorgers nooit vanzelfsprekend vinden en nooit uit het oog verliezen dat het geestelijk en lichamelijk zwaar is kan zijn om voor ‘onbetaalde tijd’ voor bijvoorbeeld je gehandicapte kind te zorgen, een broer of zus met psychiatrische problemen bij te staan of een chronisch zieke vader of moeder te helpen. Mantelzorgers verlenen hun diensten onbetaald, maar zijn onbetaalbaar en onmisbaar. Het uitvoeringsbeleid is er dan ook op gericht tijdig ondersteuning en waardering te bieden aan deze mensen, zodat eventuele overbelasting zoveel mogelijk wordt voorkomen.'

Inspiratielunch op 19 juni
MEE Drechtsteden, BWI en gemeente willen er alles aan doen om daar aan bij te dragen. Zij doen dit door het organiseren van verschillende activiteiten, die bijdragen aan het uitvoeringsprogramma Mantelzorg. Zo is er op het moment een voorlichtingscampagne aan de gang die gericht is op de bewustwording van de mantelzorger zelf en zijn/haar omgeving. Maar er worden ook activiteiten georganiseerd om de mantelzorger eerder in beeld te krijgen en eventuele overbelasting eerder te kunnen signaleren. Ook zijn MEE Drechtsteden en BWI druk met het opleiden van regelmaatjes. Zij ondersteunen mantelzorgers bij regeltaken en denken actief met hen mee. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, gedurende het jaar zult u veel verschillende acties de revue zien passeren.

Ook organisaties en instellingen kunnen meewerken aan de acties/activiteiten en, samen met MEE Drechtsteden en de BWI, de mantelzorgondersteuning optimaliseren. Op 19 juni van 12.00 tot 14.00 uur in restaurant De Pepermolen is er een inspiratieslunch 'De mantelzorger in beeld' georganiseerd voor zorgprofessionals, organisaties en instellingen. Tijdens deze lunch wordt er met elkaar gekeken hoe je de mantelzorger beter kunt borgen binnen het (zorg)proces. Wethouder Joke Reuwer is hier ook bij aanwezig en houdt om 12.00 uur een welkomstwoordje.

Mocht u ook van de lunch gebruik willen maken, neem dan contact op met Yvonne Maasbommel van MEE Drechtsteden, yvonne.maasbommel@meedrechtsteden.nl of 078- 750 89 00.

'Met elkaar hopen wij de mantelzorgers de aandacht, waardering en ondersteuning te geven die nodig zijn om hun onschatbaar waardevolle bijdrage aan Papendrecht te kunnen blijven leveren, ze verdienen het dubbel en dwars, aldus wethouder Joke Reuwer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.