Schaapscheerdersfeest bij De Heerlijkheid

16 mei 2018
Schaapscheerdersfeest bij De Heerlijkheid

PAPENDRECHT - Tijdens het Groene Evenement bij Landwinkel de Fruitheerlijkheid aan de Kerkbuurt op woensdag 16 mei werd onder andere een schaapscheerdersfeest gehouden.

Schaapskooi Ottoland kwam hiervoor naar De Heerlijkheid en ontdeed alle schapen van hun winterjas, onder toeziend oog van tientallen geïnteresseerde kinderen met hun ouders. De kinderen mochten voelen aan de wol die van de schapen kwam. Ook konden de vachten gekocht worden.

Het Groene Evenement ging om 12:30 uur van start. Voor iedereen die zich ervoor opgegeven had, was er een boerenlunch. Ook startte op dat moment een workshop "Wilgenteen vlechten".
Er werd door de deelnemers een mand gevlochten van wilgentenen en daar werden later gezellige tuinplantjes in gedaan. 

Ook stonden er tijdens Het Groene Evenement allemaal activiteiten klaar voor kinderen. Met een gekochte strippenkaart konden de kinderen: speuren tijdens een speurtocht over de natuur, een eigen bloempot verven en daar een gezellig plantje in zetten, dieren aaien, vlinders knutselen, een ponyritje maken en nog veel meer.

Het doel van het evenement is om kinderen lekker buiten te laten spelen en kinderen meer te leren over de natuur. Met dit mooie weer ging het buiten spelen en ontdekken als vanzelf. Zo ontdekten sommige kinderen deze onderstaande kip met kuikens, die zich verstopt had tussen de kruiwagen en de houten omheining.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.