Eerste ronde Nationale Zwemcompetitie voor de Geul

08 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Eerste ronde Nationale Zwemcompetitie voor de Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de eerste ronde gezwommen in de Nationale Zwemcompetitie. De Geul is vorig seizoen gepromoveerd naar de landelijke C-klasse en wil natuurlijk alles op alles zetten om zich in deze klasse te handhaven.
Tijdens deze eerste wedstrijd werden er maar liefst 32 persoonlijke records geklokt met als uitschieter Salomé van Loo, die op de 200 rug haar beste tijd met 21 seconden verbeterde, en Donna Verhoef, die op de 100 vlinder 19 seconden van haar beste tijd af haalde.

Aan het begin van het programma stonden 2 estafettes gepland. Op de 4x100 wissel jongens junioren 4 gaven Dylan Groeneveld, Aaike de Tender, Brandon Groeneveld en Tjomme de Tender meteen het goede voorbeeld door knap 1e te worden en 5 seconden onder hun inschrijftijd te duiken. Ook de meisjes in de categorie junioren 3 zwommen op de 4x100 vrij 7 seconden van hun inschrijftijd af en Laura ’t Lam, Evi Kleijn, Donna Verhoef en Daphne van Tilburg werden hiermee 2e.

Bij de dames was er op de 100 wissel een 6e plaats voor Kirana Hoogenbosch en op de 100 school werd ze 5e. De overige wedstijdpunten kwamen op naam van Faustine Mussig en Zoë van Gool.
Op de 100 wissel bij de heren werd Ivan van Omme 4e, de 100 school leverde hem een 2e plaats op en op de 50 rug pakte hij het brons. Het zilver op de 50 rug ging naar Max Muller. Liam van Gool zwom een PR op de 100 wissel en Yaro Roodenburg op de 50 rug.

In de categorie meisjes senioren maakte Sam IJzerman de dienst uit, ze schreef zowel de 200 school als de 100 rug op haar naam. Op beide afstanden werd Esmée Roodenburg 4e en Debra de Lange 5e.
Bij de jongens tikte Aaike de Tender als 3e aan op de 200 school, Brandon Groeneveld zwom een PR op deze afstand en werd 4e op de 100 rug.

Bij meisjes jeugd was er een 3e plaats voor Dana Kleijn op de 200 vrij, op de 100 school werd ze 4e. Nicole van Os werd 4e op de 200 vrij. Joyce Hoornweg verbeterde tijdens de 100 school zowel haar 50 metertijd als haar 100 metertijd. Sophie Spuijbroek zwom beide afstanden voor de 1e keer en voor Naomi Hardam was het de 1e keer dat ze 200 vrij zwom.

Tjomme de Tender verbeterde zijn beste tijd op de 100 school en op de 200 vrij, op de laatste afstand werd hij 4e. Dylan Groeneveld zwom ook een PR op de 200 vrij en werd 5e.
In de categorie meisjes junioren 3 pakte Laura ’t Lam de winst op de 200 rug, in een PR, en op de 100 vlinder. Daphne van Tilburg tikte op de 200 rug in een PR als 4e aan, Evi Kleijn zwom deze afstand voor de 1e keer. Donna Verhoef verbeterde op beide afstanden haar beste tijd.

Jesper van Tilburg werd bij jongens minioren 6 3e op de 100 wissel, in een PR, en 2e op de 50 vrij. Thijn Versloot verbeterde zich op beide afstanden en werd 4e op de 50 vrij. Ook Paul Ruitenberg zwom 2 PR’s en Sven de Jong verbeterde zich op de 50 vrij.

De jongste zwemmers zwommen 50 rug en 25 school. Rens van Es verbeterde 2 x zijn beste tijd en veroverde op beide afstanden het zilver. Voor Lars de Jong was er brons op de 50 rug en voor Tygo van Berkel op de 25 school, allebei ook in een PR. Amy Ouwens pakte bij de meisjes het brons op de 50 rug. Bjurn Nijhof zwom een PR op de 25 school en de 50 rug voor de 1e keer. Marie Elise Verschoor tikte op de 50 rug als 6e aan. Roos Kleijn zwom voor de 1e keer 50 rug en voor Milan Heuvelman en Stefanie van Weert was het op beide afstanden de 1e keer.

De afsluitende estafettes
Max Muller, Yaro Roodenburg, Ben Muller en Ivan van Omme lieten alle concurrentie achter zich op de 4x50 vrij heren. Esmée Roodenburg, Sam IJzerman, Zoë van Gool en Faustine Mussig pakten op de 4x100 wissel dames het zilver.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.