Woningbrand aan de Cremerstraat: Vier mensen om het leven gekomen

22 september 2018
Woningbrand aan de Cremerstraat: Vier mensen om het leven gekomen

PAPENDRECHT - Bij een brand in een woning aan de Cremerstraat in Papendrecht vielen zaterdag 22 september vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat om een gezin bestaande uit een echtpaar van 32 jaar en hun twee kinderen (meisje van zes en een jongen van vier). Er zijn sterke aanwijzingen dat er sprake is van een familiedrama.

Omstreeks 11.30 uur kregen de diverse hulpdiensten melding van een uitslaande brand in een woning. Direct werd de hulpverlening opgestart en de brandweer was snel ter plaatse. Toen zij de korte maar hevige brand hadden geblust, troffen de hulpverleners in de woning de lichamen aan van de beide ouders en hun twee kinderen. Hulpverlening mocht niet meer baten.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie is de politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en het overlijden van het gezin.

Papendrecht betoont op allerlei manieren medeleven met de nabestaanden en de omgeving. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke ging op het gemeentehuis in gesprek met omwonenden die getuige waren van het drama.

Getuige Izaak van den Berg meldt op zijn Facebookpagina:

"Aan het bijkomen van een zeer heftige zaterdagochtend.

Om 10:45 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand in de Cremerstraat in Papendrecht.

Toen ik een paar minuten later arriveerde brak de brandweer net de voordeur van de woning open.

Vrij snel kwamen ze tot de ontdekking dat er mensen in de woning lagen, deze werden snel uit de woning gehaald, eerst een man en toen 2 jonge kinderen.

Ik ben intuïtief direct de hulpverleners gaan helpen met het toe dekken van de overleden man die inmiddels in de tuin lag en heb daarna snel geholpen met het afschermen van de 2 ernstig gewonde kinderen. In de woning trof men later ook een vrouw aan.

Ik ben opgevangen door de ambulance en politie en er is slachtofferhulp voor mij ingeschakeld, maar ik ben blij dat ik heb kunnen helpen. Diep respect voor alle hulpdiensten die zo snel en professioneel hebben gehandeld. Toppers zijn het!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.