Boskalis start met uitvoering miljoenencontract in Canada

03 oktober 2018
Boskalis start met uitvoering miljoenencontract in Canada

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat de onderneming de baggerwerkzaamheden uitvoert voor de ontwikkeling van de eerste grootschalige LNG exportfaciliteit in Kitimat, Canada (LNG Canada). Het contract vloeit voort uit de definitieve investeringsbeslissing die de aandeelhouders onlangs genomen hebben. De contractwaarde bedraagt circa EUR 100 miljoen.

De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen en saneren van vervuilde en niet-vervuilde grond op de locatie van de toekomstige faciliteit. Hierdoor wordt de vereiste ruimte voor de bouw van LNG Canada gecreëerd, alsmede de toegang via het water. Voor deze activiteiten zal Boskalis een middelgrote sleephopperzuiger, een snijkopzuiger, een backhoe dredger en een kraanponton inzetten. Boskalis was vanaf het begin nauw betrokken bij deze ontwikkeling, hetgeen het vroeg-cyclische karakter van dit soort baggerwerkzaamheden illustreert in relatie tot greenfield LNG ontwikkelingen. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met 2020 voortduren. 

LNG Canada is een joint venture van Royal Dutch Shell, Petronas, PetroChina, Mitsubishi en Korea Gas Corporation. De exportfacailiteit voor vloeibaar aardgas (LNG) zal initieel bestaan uit twee zogenoemde LNG processing units. Het eerste vloeibare gas zal naar verwachting voor het midden van het volgende decennium verwerkt worden.

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit contract hangt nauw samen met de stijgende energieconsumptie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.