Trio Amateurkunstenaars stelt hun werken te kijk

07 december 2017
Trio Amateurkunstenaars stelt hun werken te kijk

PAPENDRECHT - Tot aan eind januari kunnen kijkgrage kunstliefhebbers  hun hart ophalen door hun ogen de kost te geven bij het werk van drie Papendrechtse amateurkunstenaars. De sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht (CRP) heeft immers voor de zoveelste keer een expositie georganiseerd die gratis toegankelijk is.

Op de eerste verdieping van het zorgcentrum De Waalburcht aan de Badhuisstraat hangen maar liefst dertig creaties in restaurant en gang te kijk. De drie kunstbeoefenaars zijn Allard Banga, John Beekhof en Leen den Ouden, die in aquarel, acryl, olieverf, kleurpotlood/pastel/inktens hun geïnspireerd gevoel voor schoonheid prijsgeven.

Toen sectievoorzitter Ruud van Mourik en bestuurslid Piet Kaptein op een novembermaandagmorgen door de tentoonstelling liepen, zagen zij dat twee bezoekers zich op de gang net voor vier kunstwerken halt en front maakten. Dat deden zij voor Landschap met molen en 2 onbekende mensen van Allard Banga en Straatje van Arles en Tulp van John Beekhof. Heel manifest werd aan Ruud en Piet dat beide kunstenaars met hun werk een sensatie van schoonheid aan de toeschouwers gaven. Van Mourik beklemtoonde dat hij met veel genoegen de tentoonstellingen organiseert, mede door toedoen van de sectieleden Elly Snoeren, Gert Klaassen en Leendert van der Made.

Zo’n zeventig exposities mochten de vier leden de voorbije tien jaar organiseren. Zo bijvoorbeeld de manifestatie Met z’n allen, die dit najaar voor de zeventiende maal georganiseerd is en tot begin januari in de plaatselijke bibliotheek te bewonderen is. Gaande langs de wanden met schilderijen genoten de twee CRP-leden  o.a. van Lemelerberg vogelhut en Amerikaanse zeearend van Leen den Ouden, Kan schaal perziken en Puttertje van John Beekhof en Polder in de winter en Polderlandschap van Allard Banga. Zij stelden met genoegen vast dat deze drie artiesten heel kleurrijk figuratieve beelden weten te scheppen, die heel toegankelijk en herkenbaar is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.