Drechtstreek geklopt door Roda Boys

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de tweede wedstrijd van het seizoen moest Drechtstreek zijn meerdere erkennen in een sterker Roda Boys/Bommelerwaard. De ploeg uit Aalst won met 1-3 in een wedstrijd waarin twee Drechtstreek spelers vroegtijdig het veld moesten verlaten na een rode kaart.

De op voorhand als lastig ingeschatte wedstrijd leverde daarmee een ‘dubbel verlies’ op, zoals coach Munoz het verwoordde. “De volgende wedstrijd zijn in elke geval Victor Rijneveen en Jillroy Ruiz geschorst en dat zijn spelers die gemist zullen worden”. De eerste helft van de wedstrijd verliep voor Drechtstreek bevredigend want ondanks de druk die Roda Boys op de blauwwitten zette wist men de stand lang op 0-0 te houden. Er waren kansen voor beide elftallen al had de doelman van Roda Boys een rustiger middag dan zijn collega aan de overkant. Drechtstreek slaagde er weliswaar in om veel aanvallen af te weren maar de counters aan de andere kant waren niet erg talrijk. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Nick Linnenbank maar die deed dat vanuit buitenspel positie.

Halverwege de eerste helft was er de eerste serieuze kans voor Drechtstreek toen Mark Kunst over rechts Yunus Ekiz een prima pass bezorgde maar de doelman wist de bal te stoppen. Daarna creëerde Roda Boys een serie goed kansen maar de achterste linie van Drechtstreek hield stand. Pas tien minuten voor rust kreeg Drechtstreek de eerste hoekschop van de wedstrijd te nemen. Kort daarna haalde Jillroy Ruiz keihard uit en zijn schot belandde op de lat. In de rebound kwam de bal in het doel terecht maar opnieuw was er sprake van buitenspel. Niet veel later was het namens Roda Boys Niels Loef die alleen op keeper Joris Moesman af ging maar de doelman wist de bal uitstekend te pareren. Twee minuten voor de rust was het toch Roda Boys dat het eerste doelpunt scoorde. Het was Martijn de Wildt die een fraai doelpunt op zijn naam mocht schrijven. Zo brak de rust aan met een 0-1 tussenstand.

Ondanks de tegenvallende 0-1 kort voor rust wist Drechtstreek zich terug te knokken. Het zette flink druk na voren en na zes minuten wist Justin Blaauw met een goede kopbal de gelijkmaker te scoren: 1-1. De vreugde over dat doelpunt duurde maar kort want bij een snelle uitbraak van Roda Boys trok Victor Rijneveen aan de noodrem. Hij belemmerde een Roda speler de doorgang en kreeg daarmee zijn tweede gele, en dus rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Richard van de Rest uit Dordrecht. De bal ging op de stip en Martijn de Wildt bracht de stand op 1-2.

Rond de 68ste minuut van de wedstrijd scoorde Roda Boys nog twee keer maar telkens vanuit buitenspel positie. Twee minuten later was het wel raak en Martijn de Wildt scoorde zijn derde doelpunt van de middag. Niet lang voor het eind van de wedstrijd hield scheidsrechter Van de Rest aan Jillroy Ruiz een directe rode kaart voor nadat die verbaal reageerde na door een tegenstander hardhandig te zijn neergehaald. Daarmee eindigde de wedstrijd voor Drechtstreek in mineur want het sloot de wedstrijd af met 9 man in een duel zonder noemenswaardige onvriendelijkheden of incidenten.     

Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis maar dan  tegen Zwaluwe. Die wedstrijd in het Oostpolderpark begint om 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.