Eerste wedstrijd in Regiocompetitie voor De Geul

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de eerste ronde gezwommen in de Regiocompetitie. De Geul komt uit in de B klasse van de regionale competitie en hoopt zich daar goed te kunnen handhaven dit seizoen. Per leeftijdscategorie mogen 3 zwemmers opgesteld worden en de snelste twee zwemmers zwemmen voor de punten, er wordt bij deze competitie niet geteld met gezwommen tijden maar met klasseringen. Met een eerste plaats worden dus de meeste punten verdiend enzovoort.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor de jongste zwemmers en Donna Verhoef, Thijn Versloot, Amy Ouwens en Jesper van Tilburg pakten hier een 5e plaats. Op de 4x50 wissel jongens jeugd zwommen Dylan Groeneveld, Aaike de Tender, Brandon Groeneveld en Tjomme de Tender naar een 8e plaats en op de 4x50 vrij meisjes senioren pakten Sam IJzerman, Debra de Lange, Faustine Mussig en Esmée Roodenburg heel overtuigend het goud.

De jongste zwemmers mochten het water in voor 100 wissel en 50 school. Op de 50 school was er een 10e plaats voor Paul Ruitenberg en een PR voor Jesper van Tilburg, op de 100 wissel zwommen Paul en Thijn Versloot allebei een PR. Bij de meisjes was Donna Verhoef goed voor 2 dikke PR´s, op de 50 school werd ze 5e en op de 100 wissel 6e.

In de categorie jongens junioren 2 pakte Aaike de Tender veel belangrijke punten door zowel de 50 school als de 100 wissel winnend af te sluiten, beide keren ook nog in een PR. Op de 50 school was er een 4e plaats voor Tjomme de Tender, eveneens in een PR, en op de 100 wissel zorgde Dylan Groeneveld met een PR voor de overige punten.

Bij de meisjes zwom Salomé van Loo op de 50 school in een PR naar plaats 7 en op de 100 wissel pakte Laura ´t Lam in een PR de 5e plaats. Op beide afstanden kwamen de overige punten van Daphne van Tilburg.

In de categorie jongens junioren 4 vielen veel PR´s te noteren. Op de 200 vrij voor Brandon Groeneveld, wat hem een 4e plaats opleverde, en voor Aaike de Tender. Op de 100 rug verbeterde Brandon zich ook en werd 6e, hier was ook een PR te noteren voor Tjomme de Tender.
Laura ´t Lam werd bij meisjes jeugd 6e op de 200 vrij in een PR, de overige punten kwamen op naam van Dana Kleijn. Op de 100 rug werd Dana 6e in een PR, Nicole van Os zwom de overige punten bij elkaar.

In de categorie jongens jeugd werden de punten verzameld door Dylan Groeneveld en Erik Verhagen. Esmée Roodenburg was in de categorie meisjes senioren goed voor goud op de 100 vrij en zilver op de 100 vlinder. Faustine Mussig zwom op de 100 vrij naar de 5e plaats en liet een PR noteren op de 100 vlinder.

Bij de heren werden de punten bij elkaar gezwommen door Ivan van Omme, Liam van Gool en Aidan van Gool. Bij de dames deed Sam IJzerman goede zaken door de 200 school winnend af te sluiten, op de 100 wissel tikte ze als 2e aan en op de 100 vlinder werd ze 6e. De overige punten kwamen op naam van Zoë van Gool en Kirana Hoogenbosch.

Aan het einde van de wedstrijd volgden nog 2 estafettes, wat redelijk zwaar was omdat de meeste zwemmers al wat meters in de benen hadden. Toch slaagden Esmée Roodenburg, Sam IJzerman, Zoë van Gool en Faustine Mussig erin om knap 3e te worden op de 4x50 wissel dames. Op de 4x50 vrij heren was er een 7e plaats voor Liam van Gool, Aidan van Gool, Kevin Tittel en Ivan van Omme.
Het is nu even afwachten tot de puntentelling bekend is, daarna is duidelijk op welke plaats de Geul na deze eerste wedstrijd staat. Er volgen hierna nog 3 wedstrijden in deze competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.