Verenigingen presenteren zich op de Markt tijdens proeverij van sport, cultuur en welzijn

18 september 2018
Verenigingen presenteren zich op de Markt tijdens proeverij van sport, cultuur en welzijn

PAPENDRECHT - Op zaterdag 29 september vindt van 13.00 tot 16.30 uur op de Markt voor de eerste keer de ‘Proeverij voor sport, cultuur en welzijn’ plaats. Bezoekers kunnen proeven van het rijke aanbod van organisaties en verenigingen op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Dus zoek je een leuke nieuwe hobby of een  gezellige en interessante vrijwilligersjob, kom dan zeker even langs.

Bezoekers kunnen ook genieten van lekkere hapjes en drankjes, leuke foto’s maken met de mobiele photobooth, filmmateriaal over Papendrecht bekijken, jeu des boulen, supergroot schaken, cupcakes versieren of kijken en luisteren naar concerten.

Het programma:
13.00 uur opening door wethouder Corine Verver
13.30 uur optreden poprockkoor Sweet Pepper
14.30 uur optreden die Papendörfer Musikanten
15.00 uur optreden schipperskoor De Pontonniers

‘De Proeverij is voor ons belangrijk omdat we graag vrijwilligers willen werven voor ons filiaal in Papendrecht’, vertelt Jeltien Olivier over de deelname van Opnieuw & Co. ‘We zoeken een klusjesman en iemand die de elektrische apparaten kan testen om te bekijken of ze goed werken en dus verkocht kunnen worden. Ook zoeken we iemand voor de horeca en iemand die meehelpt om onze winkel te vullen.  De vrijwilligers die werken bij onze winkels geven aan het erg leuk te vinden.  We bieden vrijwilligers een prettige en dynamische werkplek in ons kringloopwarenhuis.
Daarnaast vertellen we graag wat onze doelstellingen zijn. Veel mensen weten niet dat Opnieuw en Co werkt aan sociale werkgelegenheid en dat doordat spullen een tweede kans krijgen het milieu ontlast wordt.  Het zou fijn zijn als we tijdens de Proeverij daadwerkelijk een of enkele vrijwilligers aan ons kunnen binden.’

‘Tijdens de Proeverij laten we zien wat onze videoclub doet’, vult Jenny van der Leun aan over de bijdrage van Videoclub Fade-in '80. ‘Wij proberen het werk van onze leden steeds professioneler te maken, maar het moet wel een leuke hobby blijven. Je kunt bij ons leren hoe je leuke filmpjes maakt. Denk aan een draaiboek, mooie zooms, close ups en overgangen maken, gebouwen of kerktorens van boven tot onder mooi in beeld brengen, monteren en muziek of een voice over onder de beelden zetten. Tijdens de Proeverij laten we ook filmpjes zien waar we trots op zijn, bezoekers kunnen vragen stellen en ter plekke proberen we antwoorden te geven en mensen enthousiast te maken. Wie meer wil weten is op maandag- en dinsdagavond natuurlijk ook welkom in ons clublokaal in kinderboerderij de Papenhoeve. Leuk om te vertellen is tot slot dat we voor non profit organisaties op verzoek gratis films kunnen maken.’

‘Jeu de boules is echt een sport voor iedereen, van jong tot oud, recreatief op de camping of als wedstrijdsport’, vertelt Harry van den Herik van Boules Amis. ‘Tijdens de Proeverij geven we demonstraties en kunnen bezoekers natuurlijk meespelen. We zijn met veertig leden geen grote vereniging en kunnen altijd wel wat versterking gebruiken, maar gezellig is het bij onze activiteiten altijd. Voor ons was het voorjaar nog mooier geweest omdat het buitenseizoen een beetje voorbij is, maar de Proeverij is een mooi initiatief om inwoners te laten zien wat Papendrecht allemaal te beiden heeft. Hopelijk wordt het mooi weer en trekken we samen met de andere organisaties veel bezoekers. Het lidmaatschap komt bij ons neer op minder dan een euro per week, eigenlijk is er dus geen drempel om lid te worden. Iedereen is in ieder geval van harte welkom.’

‘De Egerländerkapel ‘Die Papendörfer Musikanten’ is 34 jaar geleden opgericht door Jaap Kooijman’, aldus Joan de Wekker. ‘Onder leiding van onze huidige kapelleider Sebastian Petersen zijn we momenteel op zoek naar euphonium- tenorhorn- klarinet spelers en een drummer. Dat is mede een mooie reden om aan de Proeverij mee te doen. Onder het genot van een Oostenrijkse lekkernij kunnen bezoekers informatie krijgen over de kapel. Sebastian verzorgt tussen 14.30 en 15.00 uur ook een openbare les’

De volgende organisaties zullen zich presenteren:

 • Jeu de Boulesvereniging Boules Amis
 • Buurtgezinnen.nl
 • Culturele Raad Papendrecht
 • Denksportcentrum Papendrecht
 • Die Papendörfer Musikanten
 • Muziekvereniging Excelsior
 • Gemiva-SVG Groep
 • Kasi Bunda
 • Opnieuw & Co
 • Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten 'de Wervelkolom'
 • Natuur & Vogelwacht De Alblasserwaard
 • Papendrechtse Ruiterclub
 • Prinses Beatrix Spierfonds
 • PuurPapendrecht
 • Repair Café
 • Rivas Zorggroep
 • Rode Kruis Papendrecht
 • RTV Papendrecht
 • Schaakclub Pascal
 • Sterk Papendrecht
 • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
 • Videoclub Fade-in '80
 • VU Papendrecht
 • VV Papendrecht
 • De Werkbank
 • Zwemvereniging De Geul
 • De Zonnebloem

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sterk Papendrecht via vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl of 078-6154741.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.