Winkeliers stemmen in met oprichting Bedrijven Investerings Zone

23 januari 2018
Winkeliers stemmen in met oprichting Bedrijven Investerings Zone

PAPENDRECHT - Op dinsdag 23 januari 2018 werd er gestemd voor een oprichting van een B.I.Z. (Bedrijven Investerings Zone) voor het centrum. Met deze BIZ kunnen in het centrum gezamenlijke projecten bekostigd worden om het centrum te verbeteren en toekomstbestendig te maken, zoals de  het gratis parkeren de eerste twee uur, het verfraaien van het straatbeeld en promotionele activiteiten.

Diverse winkeliers zijn er echter niet blij mee, aangezien men wordt verplicht om jaarlijks een financiële bijdrage te leveren. Uiteindelijk werd er met 67,6% voor gestemd en is de oprichting dus een feit. Ook de gemeente en vastgoedeigenaren hadden een stem en leveren een financiële bijdrage.

Bjorn van Dijl, voorzitter ondernemersvereniging De Meent: "Ik ben heel blij dat een ruime meerderheid van de ondernemers, en ook het vastgoed, er voor kiest de handen ineen te slaan en samen te werken aan de toekomst van ons centrum."

Het centrum van Papendrecht is het eerste winkelgebied in de regio dat een dergelijk samenwerkingsverband aangaat.

Door bijdrage uit het BIZ (gemeente) en de drie supermarkten wordt het inder geval mogelijk om straks twee uur gratis te parkeren. 
Wethouder Hoogland: "Een hele belangrijke doelstelling – het eerste twee uur gratis parkeren in de garage – heeft zijn kracht al bewezen. De eerste weken van januari 2018 hebben de parkeergarages al gemiddeld 40% meer bezoekers mogen ontvangen".

Foto: Next Real Estate

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.