SGP-fractie: Eindelijk komt gratis parkeren in de parkeergarages in zicht, Gemeenteraad heeft positief besloten

30 juni 2017
SGP-fractie: Eindelijk komt gratis parkeren in de parkeergarages in zicht, Gemeenteraad heeft positief besloten

PAPENDRECHT - De SGP-fractie laat in onderstaand bericht haar gedachten gaan over het parkeren in Papendrecht: In de afgelopen jaren is hier heel wat over afgepraat, en eindelijk heeft de Gemeenteraad van Papendrecht hierover een besluit genomen. Het parkeren in de Parkeer garages wordt gratis.

SGP: "Één van de grootste ergernissen rond betaald parkeren is teveel betalen voor parkeren, zo stelt een onderzoek van de ANWB (2015). Die ergernis kan verschillende oorzaken hebben. Gewoon omdat het duur is, maar ook omdat je te weinig terug krijgt voor je parkeergeld. Beide zaken lijken in Papendrecht te spelen.

Maar er is goed nieuws: de gemeenteraad heeft besloten om het parkeren in de parkeergarages gratis te maken. Dat vindt de SGP een goed plan! Waarom? Het zal niemand ontgaan zijn: in winkelcentrum de Meent hebben winkeliers het moeilijk. Één van de redenen daarvan is dat bezoekers te kort in het centrum blijven. Het is heel aannemelijk dat dit te maken heeft met het betaalde parkeren wat we nu hebben in het centrum.

Verder is het zo dat de parkeergarage nogal eens leeg is. Terwijl de ‘blauwe zone’ om het centrum heen overvol is. Mensen blijven weg uit de parkeergarage, omdat ze het te duur vinden. Voor omwonenden is dat niet fijn, want zij kunnen lastiger parkeren. Daarom lijkt gratis parkeren een goede oplossing.

Een derde reden is dat de SGP altijd al vond dat parkeren in Papendrecht gratis moest zijn. Dan is het fijn dat andere partijen, die dat eerst helemaal niets vonden, het nu ook een goed plan vinden. Daar zullen de omstandigheden zeker aan meegewerkt hebben. En vooral de ondernemers. Zij zijn bereid een groot deel van de kosten van de parkeergarages voor hun rekening te nemen. Daarmee steken zij hun nek uit.

Ten slotte is het wel goed om aan te geven dat het plan nu door de gemeenteraad is. Maar het duurt nog wel even voordat het echt zover is, dat u gratis kunt parkeren. Iedereen wil dat nu heel graag. Maar de ondernemers en gemeente moeten eerst een BIZ (Bedrijven InvesteringsZone) starten om samen te zorgen voor een kwalitatief goed centrum. Onderdeel van dat plan is gratis parkeren. Nog even geduld dus." Ingezonden door de SGP-fractie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.