Geslaagde picknick SIHVPa voor vluchtelingen en hun (taal)maatjes

07 juli 2018

PAPENDRECHT - De Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa) hield op zaterdag 7 juli haar jaarlijkse picknick voor statushouders en hun (taal)maatjes in het Vondelpark. Dit jaar gebruikten ruim honderd vluchtelingen en hun taalmaatjes samen de maaltijd in het park. Elke deelnemer nam wat lekkers mee voor de picknick en vaak waren dat zelfgemaakte lekkernijen uit hun eigen cultuur.

Voor de kinderen was er sport- en spelmateriaal aanwezig. De allerkleinsten konden zich uitleven op een springkussen. De SIHVPa heeft deze tot hun verrassing voor een dag van het Woonfonds ontvangen. De klantenraad van het Woonfonds heeft tien goede doelen blij gemaakt met zo’n springkussen.

Over SIHVPa
De SIHVPa biedt een helpende hand aan vluchtelingen (statushouders) in Papendrecht. De stichting doet dat door het geven van taalondersteuning, waarbij vaak een vriendschappelijk contact met de vluchtelingen ontstaat. Taalmaatjes helpen de statushouders bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Op dit moment zijn vijftig vrijwilligers van de SIHVPa gekoppeld aan statushouders(gezinnen) in Papendrecht.

De stichting wil verbindingen smeden tussen vrijwilligers en statushouders. Hiervoor worden momenten van ontmoeting georganiseerd. Behalve de picknick is er een twee keer per jaar een Meet & Eat waarbij statushouders, hun maatjes en leden van de organiserende kerk samen de maaltijd gebruiken. Meer informatie over de SIHVPa is te vinden op www.sihvpa.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.