SIHVPa zoekt taalmaatjes

10 maart 2018
SIHVPa zoekt taalmaatjes

PAPENDRECHT - Denkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is het maatjesproject van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (kortweg SIHVPa) misschien iets voor u. De stichting koppelt vrijwilligers aan statushouders in de gemeente. Er zijn al 50 maatjes actief. 

Vrijwilligers van de stichting verlenen hulp op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als ‘taalmaatje’. Ze helpen vluchtelingen bij het (leren) spreken en schrijven van de voor hen o zo moeilijke Nederlandse taal. Op dit moment is er een wachtlijst van statushouders die graag een maatje willen hebben. Zo zoeken we maatjes voor enkele jonge mannen (21-23 jaar) en voor twee vrouwen van respectievelijk 30 en 59 jaar. Ook een vrijwilliger die taalspelletjes wil doen met twee kinderen van 3 en 6 jaar uit hetzelfde gezin is van harte welkom.  

Ontmoetingsavond
Hebt u belangstelling, maar wilt u eerst meer informatie? Bezoek dan onze ontmoetingsavond voor vrijwilligers op woensdag 18 april om 20.00 uur in de Elimkerk. Daar kun u al uw vragen stellen en andere taalmaatjes ontmoeten. Ook op www.sihvpa.nl is nadere informatie te vinden over de stichting en het vrijwilligerswerk. U kunt zich als taalmaatje aanmelden via e-mail: coordinator@sihvpa.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.