Ad Tromp: 'Het afvalseizoen is weer begonnen'

19 september 2018
Ad Tromp: 'Het afvalseizoen is weer begonnen'

PAPENDRECHT - Ingezonden brief van Ad Tromp:

"Het scholenseizoen is weer begonnen; dus ook het afvalseizoen. U vraagt misschien “nou nou” kun je dit wel zo stellen? Als Zapper (zwerf afval pakker) in de wijk Wilgendonk denk ik van wel. Zo’n 60 % van het afval op straat is toe te schrijven aan onze jeugd die onderwijs geniet op basis en voortgezet niveau, alsmede valt in de categorie tot 21 jaar. Het resterende zit in de verdere categorieën tot 30 jaar, maar ook (helaas) ouderen.

Er is echt nog een lange weg te gaan. Ook bij scholen en ouders etc.. Zij zitten ook in de categorie afval op straat en geven dus het goede voorbeeld niet door. We hebben met z’n allen de mond vol over het milieu en als er iets is wat we zelf heel makkelijk kunnen oplossen, dan is het afval in de afvalbak en niet op straat, op gras en tussen overig groen. Ik zie daar dan liever bloeiende bloemen, planten en struiken.

Als daarna de hondenbezitter ook nog eens opruimt wat zijn of haar viervoeter aan de lijn achter laat, dan geeft dit gelijk een veel mooier aanzien in wijk en omgeving. En natuurlijk zorgt u zelf voor het straatje voor uw deur. Dat lijkt soms ook moeilijk. Niet alleen naar uw gemeente kijken, want de gemeente dat bent u.

Ons gedrag zal echt iets beter moeten, want als we dit ook doen in de buurt van open water, dan is het eenvoudig te verklaren dat wij als Nederland meehelpen aan de “plastic soep “in de zee en oceaan. We doen dit dus echt met velen: jong en oud – autochtoon en allochtoon Nederlander of inwoner van dit toch mooie landje.

Dit fenomeen is niet alleen te vinden in Papendrecht, maar in alle “Drechtsteden” gemeenten. Wat mij stellen de gemeenten een prijs in voor de mooiste en vooral schoonste wijk van de gemeente.
Het zou mooi zijn als dit in 2019 tot het verleden zou behoren om er over te moeten schrijven. Een mooie wijk begint dus bij uzelf".

Ad Tromp
(Zapper in Papendrecht)

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.