Vermoeden van botulisme in Vijverpark

13 september 2018 door Hennie van der Zouw
Vermoeden van botulisme in Vijverpark

PAPENDRECHT - De afgelopen dagen zijn in het Vijverpark in Papendrecht enkele dode vissen en watervogels aangetroffen. Mogelijk is dit veroorzaakt door botulisme. De gemeente heeft daarom waarschuwingsborden geplaatst. Ook is de fontein uitgezet om te voorkomen dat het water verwaait.

Om besmetting te voorkomen adviseert de gemeente contact met het vijverwater te vermijden en er tijdelijk niet te vissen. Laat ook honden niet zwemmen of drinken uit de vijver.

Ziet u dode vissen of watervogels? Raak deze dan niet aan. De Gemeente stelt het zeer op prijs als u hiervan melding maakt via de app 'Mijn gemeente' en eventueel een foto meestuurt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.