Prima stemming tijdens Zing Nederlands Met Me

10 september 2018
Prima stemming tijdens Zing Nederlands Met Me

PAPENDRECHT - De eerste editie van Zing Nederlands Met Me in Papendrecht zit erop. Ruim honderdvijftig mensen - jong en oud - kwamen zaterdag op het evenement in theater De Willem af. Onder hen ook tientallen nieuwe Papendrechters en hun kinderen. Het idee achter Zing Nederlands Met Me is dat samen zingen verbroedert en mensen helpt de Nederlandse taal op een ontspannende manier te oefenen.

Op het programma stonden vijf eigentijdse, Nederlandstalige liedjes rond het thema ‘Samen’. Onder aanvoering van Elske Kaptein en met muzikale steun van een gelegenheidsband en twee zangeressen werd vanaf het begin enthousiast meegezongen met ‘Pak maar mijn hand’  van Nick & Simon. Hierna volgde het mooie ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij en ‘In dit huis’ van Veldhuis & Kemper.

Kinderen
Bij ‘In dit huis’ waren het de kinderen die de show stalen. Op het podium illustreerden zij de tekst met bijpassende gebaren die Elske hun voordeed. Vol vuur zong de zaal ‘Je staat niet alleen’ van Guus Meeuwis, waarna het laatste nummer op het programma stond:   ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene dat zelfs twee keer werd gezongen. De tekst in dit nummer symboliseerde het centrale thema van de middag: iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen.

De eerste editie van Zing Nederlands Met Me was een initiatief van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa). De SIHVPa maakt statushouders in Papendrecht wegwijs in de samenleving. Vrijwilligers van de stichting geven steun op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als taalmaatjes. Voor de organisatie van het evenent kreeg de stichting een gift van de A.A. de Haanstichting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.