Rogier Vegter nieuwe directeur Wasko Kinderopvang

03 september 2018
Rogier Vegter nieuwe directeur Wasko Kinderopvang

PAPENDRECHT - Rogier Vegter (46) is sinds 20 augustus directeur-bestuurder bij Wasko. Hij volgt hiermee Mieke van der Linden op.

Van der Linden is sinds januari 2014 directeur-bestuurder bij Wasko en is blij met haar opvolger. “Rogier is een energieke man met volop ervaring in verandering, innovatie en groei. Hij kan door met de ontwikkelingen, innovaties en groei die we in gang hebben gezet en daar zijn eigen stempel op zetten.”

“Werken in de kinderopvang is een van de meest waardevolle beroepen die je kunt hebben”, aldus Vegter. “Het mooiste dat je kunt krijgen is het vertrouwen van ouders als ze hun kostbaarste bezit in jouw handen leggen en dat je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.”

Vegter wil verder gaan op de ingeslagen weg. “We willen onder andere de samenwerking met de scholen verder ontwikkelen zodat we de doorgaande lijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar naadloos kunnen laten verlopen. Daar hebben kinderen en ouders baat bij. We willen meer innoveren, durven en doen.”

Voor veel kinderopvangorganisaties is het een uitdaging om goede pedagogisch medewerkers te vinden. Medewerkers krijgen bij Wasko de ruimte om te groeien. “Dat vinden we belangrijk, want alleen door te blijven investeren in pedagogiek, kwaliteit en medewerkers, kunnen we meer ruimte geven aan kinderen en hun ouders om zich te ontwikkelen”, aldus Vegter. “We zijn gestart met het traject ‘Samen zelf doen’. We stimuleren zelfwerkzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en creativiteit. We willen een lerende organisatie zijn, met initiatief en ontwikkeling.

Dit alles om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Kinderen hebben er baat bij als zij vanaf jonge leeftijd kunnen werken aan zelfstandig worden. Dat is belangrijk. Het speelt een rol bij alles wat iemand doet. Het is een voorwaarde om te kunnen leren.

Goed ontwikkelde zelfstandigheid op jonge leeftijd kan leiden tot meer succes op school. Kinderen kunnen bijvoorbeeld beter vriendjes maken en omgaan met teleurstellingen. Als kinderen deze vaardigheden goed leren op jonge leeftijd, kunnen ze later beter samenwerken en functioneren in de maatschappij.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.