Stichting ANDERS kanshebber Appeltje van Oranje 2018: Stemtiendaagse vandaag van start

08 januari 2018
Stichting ANDERS kanshebber  Appeltje van Oranje 2018: Stemtiendaagse vandaag van start

PAPENDRECHT / DORDRECHT- Stichting ANDERS is kanshebber voor een Appeltje van Oranje 2018. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema Jong en sociaal ondernemend. 40 Jonge mensen,  die er met hun initiatief voor zorgen dat anderen kunnen meedoen in onze samenleving, maken kans op de prijs. Vanaf vandaag tot 17 januari 23.59 uur kan er gestemd worden via stem.oranjefonds.nl. Stemmen is interessant, want iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor zijn of haar favoriete initiatief.

Na de stemactie en een pitchdag worden uiteindelijk drie winnaars gekozen uit de in totaal 40 kanshebbers. . Zij ontvangen in mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag de prijzen uit handen van Koningin Máxima. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen  bij onze samenleving betrekken. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om jonge mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en in actie komen. Zij startten sociale initiatieven die zorgen dat mensen  mee kunnen doen.

Oprichter van stichting ANDERS, Robert de Heer: "We vinden het geweldig dat we zijn genomineerd. Alleen dat is al een eer natuurlijk. Maar we hopen echt  op veel stemmen op onze missie. De positieve aandacht en financiële bijdrage maakt een groot verschil voor ons werk en helpt zo om nóg meer mensen in nood te ondersteunen via ons netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers."

Stichting ANDERS verbindt kwetsbare mensen in de samenleving met een hulpvraag aan ondernemers die hier vanuit hun 'core business' in willen ondersteunen. Ondernemers worden heel concreet en persoonlijk een gever met hun eigen product/dienst/talent. Vervolgens wordt ook elke ontvanger van ondersteuning gestimuleerd om zelf een goede daad door te geven aan iemand anders. Zo brengen  ze een beweging van geven op gang en maken ze Nederland op unieke wijze nóg een stukje mooier. Want, zo klinkt hun slogan; geven maakt rijk! www.stichtinganders.nl

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Stichting Anders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.