Papendrecht loopt achter met duurzame energie

21 augustus 2018
Papendrecht loopt achter met duurzame energie

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht scoort niet bepaald goed op het gebied van duurzaamheid. Zo is het aandeel zonne-energie op daken beneden het gemiddelde in Nederland. Ook op het gebied van elektrisch rijden scoort Papendrecht ondermaats. Dat blijkt uit onderzoek van Energie vergelijk, die gebruikmaakte van de klimaatmonitor databank.

Zonne-energie
Een Papendrechter wekt jaarlijks gemiddeld 62,2 kWh aan zonne-energie op. In de rest van Nederland is dat twee keer zoveel: 125,8 kWh per inwoner. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh aan stroom.
Papendrecht telt 632 woningen met zonnepanelen. Dat is slechts 4,4 procent van het totaalaantal woningen. In de rest van Nederland heeft iets meer dan 7 op de 100 woningen een of meerdere zonnepanelen.

Huishoudens met zonnepanelen doen er verstandig aan om ieder jaar de energieprijzen te vergelijken. Dat komt omdat energieleveranciers er een gewoonte van maken om de tarieven en terugleververgoedingen voor zonne-energie jaarlijks aan te passen.

Elektrisch rijden
Ook met elektrisch rijden gooit Papendrecht geen hoge ogen. Slechts 0,95 procent van de auto’s rijdt elektrisch, ofwel bijna 1 op de 100 auto’s. Dat is 43 procent onder het landelijke gemiddelde.
Opvallend is dat er in de gemeente Dordrecht juist wel veel elektrische auto’s zijn geregistreerd. Ruim 2,2 procent van alle personenauto’s is elektrisch. Dit alles blijkt uit gegevens van CBS en de RDW.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.