Voorbereidende onderzoeken verruiming A15

20 augustus 2018 door Josette Huisman
Voorbereidende onderzoeken verruiming A15

PAPENDRECHT/SLIEDRECHT - In de periode van 26 augustus tot en met 12 september 2018 voert Geonius in opdracht van Rijkswaterstaat voorbereidende onderzoeken uit voor de capaciteitsverruiming van de A15 Papendrecht – Sliedrecht.

Om de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbeteren legt Rijkswaterstaat op de noordelijke rijbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook aan die functioneert als weefvak met vluchtstrook. Op de zuidelijke rijbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. De bestaande spitsstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-West komt te vervallen. De ondertekening van het Tracébesluit zal naar verwachting in het 3e kwartaal 2018 plaatsvinden.

Voorbereidende onderzoeken
Ter voorbereiding op de aanbestedingsprocedure wordt reeds gestart met verhardingsonderzoek, geotechnisch onderzoek, milieukundig bodemonderzoek en het inmeten van de verharding op de A15. Hiervoor worden boringen in het asfalt en de ondergrond gemaakt. En vindt milieukundig bodemonderzoek in de bermen plaats.

Wat betekent dit voor u?
De werkzaamheden op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost, inclusief toe- en afritten vinden plaats in de periode van 26 augustus tot en met de ochtend van 12 september 2018 en worden uitgevoerd in maximaal 10 nachten (vanaf 20.30 tot 05.30 uur, inclusief 4 reservenachten). Om de werkzaamheden efficiënt en met minimale hinder te realiseren, wordt de A15 tussen de toe- en afrit 23 Papendrecht en toe- en afrit 25 Sliedrecht-Oost opgedeeld in 6 werkvakken.

Meer informatie
Wanneer u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft kunt u telefonisch of via e-mail contact opnemen met de omgevingsmanagers dhr. Wout van der Gun of de dhr. Erwin Elschott van Geonius, tel.: +31 88 130 06 00 of e-mail

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.