Bewoners De Waalburcht ontvangen BrainTrainer

09 augustus 2018 door Hennie van der Zouw
Bewoners De Waalburcht ontvangen BrainTrainer

PAPENDRECHT - Bewoners van zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht ontvingen woensdag 8 augustus uit handen van Esther van Efferen, adviseur dagelijkse bankzanken en mobiele adviseur van Rabobank Drechtsteden, een BrainTrainer. Met deze handzame computer kunnen de bewoners spel en hersengymnastiek combineren: alleen of in groepsverband. De aanschaf van BrainTrainer was mogelijk dankzij steun van het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden.

Geheugen activeren
Bewoners kunnen alleen of samen met medewerkers, vrijwilligers of bezoekers de BrainTrainer gebruiken. ‘Door het spelen van de spellen, waaronder puzzels en quizzen, activeren de bewoners hun geheugen’, vertelt Marianne Dubbeldam, activiteitenbegeleider en coördinator vrijwilligers in De Waalburcht. ‘Spel en training zorgen voor een positieve beleving omdat het tempo individueel kan worden ingesteld.’ In de spellen zijn vragen en foto’s verwerkt die aansluiten op de actualiteit én op het verleden. Dat nodigt uit om hier met anderen over te praten en herinneringen op te halen.

Meteen proberen
Na de overhandiging konden de aanwezige bewoners en medewerkers meteen de proef op de som nemen. Marianne: ‘De bewoners hadden nagenoeg geen uitleg nodig, omdat het zich vanzelf wijst. Er werd meteen fanatiek gespeeld en daar is het natuurlijk ook voor bedoeld.’

Met dank aan het Rabofonds
Voor de BrainTrainer ontving Rivas Zorggroep een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Leden van de commissie van het Rabofonds beoordelen viermaal per jaar de ingezonden aanvragen. Voor meer informatie over het Rabofonds: www.rabobank.nl/drechtsteden.

Fotobijschrift: Bewoner mevrouw Van Yren van medewerker Ester van Efferen onthulden samen de BrainTrainer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.