Zon op dak Sportcentrum

24 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Zon op dak Sportcentrum

PAPENDRECHT - Inwoners van Papendrecht die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie kunnen zonnepanelen aanschaffen op het dak van het Sportcentrum. In ruil hiervoor ontvangt u een mooi belastingvoordeel en de opbrengst van de stroomverkoop. Het is een mooi alternatief voor inwoners die geen eigen dak hebben zoals huurders of appartement-eigenaren, maar ook aan huiseigenaren met een te klein of een ongeschikt dak, of die daar geen panelen op willen.

‘Zon op andermans dak’ is een initiatief van Stichting Drechtse Stromen, die zorgt dat alles geregeld wordt. De stichting is een non-profi t organisatie en zet zich in om verduurzaming van energie in de Drechtsteden te stimuleren. Zij hebben al zes projecten in de regio gerealiseerd met totaal ruim 1.700 zonnepanelen en hebben nog eens 1.900 zonnepanelen in ontwikkeling. In Papendrecht is het dak van het Sportcentrum het eerste project. Bij succes volgen snel meer projecten. De gemeente stelt als eigenaar van het pand het dak gratis ter beschikking.

Op het dak van Sportcentrum kunnen maximaal 710 panelen geplaatst worden. Inmiddels hebben zo’n 55 belangstellenden aangegeven gezamenlijk ongeveer 500 panelen te willen aanschaffen. De komende maanden worden zonnepanelenleveranciers uit de regio uitgenodigd voor het uitbrengen van offertes. Nadat de leverancier gekozen is, worden de deelnemers lid van de burgercoöperatie die de panelen namens hen aanschaft en beheert. Er is nog ruimte om mee te doen.

Heeft u belangstelling?
Het eerstvolgende spreekuur is op donderdag 26 juli van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis van Papendrecht. U kunt daar zonder afspraak naar toe komen. Meer info en de mogelijkheid om u als belangstellende geheel vrijblijvend aan te melden vindt u op http://www.drechtsestromen.net/zon/papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.