Oriëntatie arbeidsmarkt voor statushouders tussen het staalgeweld

20 juli 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Stichting Anders geniet van de meest uiteenlopende hulpvragen die ze binnen krijgen. Dit keer kregen ze de vraag namens een groep statushouders, die zich aan het oriënteren zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar ja, oriënteren op de arbeidsmarkt doe je natuurlijk niet vanuit een klaslokaal met een boekje erbij. Daarvoor moet je de werkvloer op.

Partner VandeGrijp zet de deur wijd open
In samenspraak met de Sociale Dienst en stichting Werkbank Drechtsteden kreeg Stichting Anders de uitdaging om een mooie onderneming te vinden die enthousiast was om de groep statushouders te ontvangen. Een mooie vraag met ook vervolgens een prachtige match. Stichting Anders klom in de telefoon en meteen zei Paul Nederlof, managing director bij VandeGrijp in Papendrecht dat de groep meer dan welkom was.

Meer dan een powerpoint presentatie
Kort geleden ging de groep langs waar ze hartelijk en gastvrij werden ontvangen door de directie. Vervolgens nam een van de medewerkers de groep verder mee het bedrijf door. Indrukwekkend om te zien welke prachtige stalen constructies en pijpen er worden gemaakt in het bedrijf dat internationaal opereert. Dat is nog eens iets anders dan leren vanuit een Powerpoint presentatie. De groep was erg nieuwsgierig en stelde veel vragen. Prachtig dat ze als groep deze ervaring mochten opdoen.

Een groep vol talent
Ook mooi was dat het bedrijf de statushouders een beetje leerde kennen en hoorde dat er veel ervaring en talent in de groep schuilt. Ondanks dat misschien niet alle Nederlandse diploma’s aanwezig zijn zit de groep vol waardevolle ervaring. Ze mochten op een later moment hun competenties doorsturen. Misschien ontstaan er dus nog wel mooie verbindingen en kansen op werk. Na het bezoek ging de groep terug naar het gemeentehuis in Papendrecht waar het bezoek werd nabesproken. Al met al een prachtige verbinding tussen een maatschappelijk betrokken partner uit het netwerk van Stichting Anders en een groep werkzoekenden die geïnspireerd en vol nieuwe energie weer naar huis vertrok.

Tijdens het bezoek was vrijwilliger en fotograaf Joost Bastiaans aanwezig om het bezoek vast te leggen. Geniet nog even mee van enkele mooie foto’s bij dit verslag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.