PvdA Papendrecht blij met twee aangenomen moties voor jongeren

16 juli 2018

PAPENDRECHT - De PvdA Papendrecht is blij met de aangenomen moties tijdens de behandeling van de kaderbrief in de gemeenteraad op donderdag 12 juli. Omdat het college slechts enkele weken aan de slag is was het een kaderbrief met weinig concrete zaken. Desondanks een goed moment om het college diverse speerpunten mee te geven. In totaal heeft de PvdA 6 moties ingediend, waarvan 2 gericht op de jongeren in Papendrecht. Fractievoorzitter Derya Yildiz-Karso wil “meer aandacht voor de Papendrechtse jongeren en niet alleen als het misgaat”.

De motie van de PvdA getiteld ‘Ontmoeting en Verbinding’ vraagt om ontmoetingsplekken voor de jongvolwassenen.
"Deze laagdrempelige inlooppunten hebben een prima functie om met deze groep gezellige activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren. En niet onbelangrijk: het is een ontmoetingsplek waar problemen tijdig gesignaleerd kunnen worden. Jongeren praten doorgaans niet over persoonlijke problemen, maar hun gedrag laat des te meer zien dat er een probleem is. Denk hierbij aan het toenemend aantal jongeren met suïcidepogingen, schulden- en verslavingsproblematiek. Geef de jongvolwassenen letterlijk de ruimte, zodat ze zich hier welkom voelen en Papendrecht als ‘hoofdvestiging’ blijven kiezen”, aldus Derya Yildiz-Karso. Het college gaat hiervoor aan de slag en zal eerst met de jongvolwassenen het dialoog aangaan.

De motie ‘Jong geleerd is oud gedaan’ van de PvdA is gericht op meer jongerenparticipatie. “Wij vinden dat het geluid van de jongeren onvoldoende doordringt in de politieke besluitvorming en dat is zorgelijk. Juist omdat ons beleid gericht is op de jongeren. En laten we wel wezen: jongeren zijn ondervertegenwoordigd in de lokale politiek. Dit terwijl het ook gaat om hun leefomgeving en kwaliteit van het leven”. Het college zal enthousiaste jongerenambassadeurs benoemen die de gemeente, gevraagd en ongevraagd, advies geven en zo mede een brug vormen tussen de gemeente en de jongeren. Maar dan zijn we er nog niet. De gemeente moet de jongeren actief betrekken en informeren over zaken die het algemeen belang aangaan. “Het mooiste is dat de jeugd ervaart wat de waarde is van je stem laten horen”, aldus Yildiz-Karso.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.