Na 175 jaar weg van de Willem

13 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Na 175 jaar weg van de Willem

PAPENDRECHT - Aan het einde van het schooljaar vertrekken er altijd wel een aantal collega’s, maar donderdag 12 juli leek het een ware ‘leegloop’ op het Willem de Zwijger College: 7 personeelsleden, die met elkaar 175 werkzame jaren erop hadden zitten vonden het mooi geweest en namen afscheid.

De volgende vijf personeelsleden gaan met pensioen: Wessel Jansma gaf 42 jaar Nederlandse les, Ellen Rodenrijs gaf in Papendrecht en de laatste jaren in Hardinxveld-Giessendam aardrijkskunde en vroeger ook geschiedenis gedurende 40 jaar, Johan Bruin was 37 jaar aan de school verbonden als leraar economie en geschiedenis, maar was tussendoor ook coördionator Mavo en afdelingsmanager Havo, Gerda Nagtegaal gaf 23 jaar Nederlands en Susi Zumstein doceerde 20 jaar Duits.

Dan zijn er ook nog twee leraren, allebei goed voor 6,5 Willemjaren, die jonger zijn en hun geluk elders zoeken. Conny Elenbaas werkte in Hardinxveld-Giessendam als geschiedenisdocent en zij gaat verhuizen naar de Dordogne in Frankrijk, waar haar nieuwe werk bestaat uit het begeleiden van probleemjongeren. Henk Capel gaf M&O en economie; hij zet zijn werkzaamheden voort aan een Leidse school.

Het lijkt zo’n cliché, maar toch is het een feit: leerlingen en collega’s gaan deze vertrekkende ‘Gouwe Ouwen’ enorm missen.

Van links naar rechts op de foto: Susi Zumstein, Wessel Jansma, Ellen Rodenrijs, Gerda Nagtegaal en Johan Bruin. Niet op de foto Conny Elenbaas en Henk Capel. (Foto: Marijke Klunder)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.