Boskalis verkrijgt contracten met een gezamenlijke waarde van 65 miljoen Dollar

13 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Boskalis verkrijgt contracten met een gezamenlijke waarde van 65 miljoen Dollar

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een omvangrijk contract verworven en een opdracht voor het transport en de installatie van een offshore platform. De gezamenlijke waarde van de contracten bedraagt circa USD 65 miljoen.

Het ene, zogenaamde 'logistical management contract' omvat het transport van een groot aantal modules van een productiewerf in Azië naar een fabriek in aanbouw in Noord-Amerika. Het contract zorgt vanaf eind 2019 voor een bezetting van twee high-end zware-ladingschepen met open achtersteven van ongeveer 475 scheepsdagen ieder.

Boskalis heeft daarnaast de opdracht verworven van Malaysia Marine & Heavy Engineering Sdn Bhd voor het transport en de float-over installatie van een topside voor het Bokor Central Processing Platform fase 3 in Maleisië. De topside wordt lokaal in Maleisië gebouwd en door middel van een zogenoemde skidding operatie op een zware-ladingschip met open achtersteven geschoven. Ten behoeve van het project wordt een bestaand schip uitgerust met een DP2 dynamisch positioneringssysteem zodat het in de nabijheid van offshore platformen kan opereren. Het project wordt naar verwachting in 2020 uitgevoerd.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, de stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze contracten benadrukken de behoefte aan infrastructuur om aan de aanhoudende vraag naar energie te kunnen voldoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.