PostNL gaat 11 van de 28 brievenbussen in Papendrecht verwijderen

12 juli 2018
PostNL gaat 11 van de 28 brievenbussen in Papendrecht verwijderen

PAPENDRECHT - PostNL haalt vanaf begin augustus 11 brievenbussen weg in de gemeente Papendrecht. Er blijven er nog 17 over. Eind augustus moet de klus zijn geklaard.

De volgende brievenbussen worden verwijderd:

Rubensstraat 102
Stellingmolen 193
Meidoornstraat 40
Dijkstraat 13
Pontonniersweg 1
Muilwijckstraat 81
Zwanebloemplein 25
Wilgenhof 43
Cypressenlaan 2
Huys de Merwede 2
Westkil 30

De reden voor de aanpassing is in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd, of verplaatst. Ze komen dan te staan op plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft, zegt PostNL. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. 'Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet', aldus PostNL.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners in het gebied rond de brievenbus ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.