Brievenbussen vanaf vandaag versmald

06 november 2008

PAPENDRECHT - Ook dit jaar treft TNT Post vroegtijdig maatregelen om schade aan post van klanten en aan brievenbussen te voorkomen. TNT Post en haar klanten ervaren grote overlast door vuurwerkschade. Tijdens de Kerst en Nieuwjaarsperiode van 2007 zijn door vuurwerkvandalen 1.100 brievenbussen beschadigd. De schade voor TNT Post bedroeg ruim een miljoen euro. Dit bedrag betreft alleen de directe schade aan de brievenbussen en is exclusief de schade aan de post en de personeelsinzet die benodigd is voor het verwerken van beschadigde post. 

Preventieve maatregelen
· Vanaf vandaag worden brievenbusversmallers geplaatst op zogenaamd hoog risicobussen. Dit zijn brievenbussen die de afgelopen jaren veelvuldig door vuurwerk zijn vernield. De inwerpopeningen van deze brievenbussen wordt versmald.
· Vanaf 12 december zullen alle brievenbussen worden voorzien van brievenbusversmallers.
· Vanaf 27 december worden alle hoog risicobussen verwijderd.
· Na de buslichting van 30 december worden alle brievenbussen afgesloten.
· Op nieuwjaarsdag vóór 19.00 uur zullen de brievenbussen worden heropend. Tot en met 6 januari zullen de bussen voorzien zijn van brievenbusversmallers.
· Alle vernielde brievenbussen worden vanaf 12 tot en met 19 januari vervangen door nieuwe exemplaren.
· Alle hoog risico brievenbussen worden van 2 januari tot 9 januari teruggeplaatst.

Poststukken die door het versmallen van de brievenbussen niet door de brievenbus passen, kunnen worden afgegeven op het postkantoor, TNT Post in een winkel, businessbalies en postagentschappen.

Tijdens Kerst en Nieuwjaar 2007 werden 1.100 brievenbussen beschadigd. Dat zijn er 130 meer dan in 2006. Ondanks preventieve maatregelen zoals het versmallen en verwijderen van brievenbussen, is het aantal beschadigde brievenbussen door vuurwerk in 2007 voor het eerst sinds drie jaar gestegen. In 2005 was dat aantal nog 1050 en in de kerstperiode 2004 vielen ongeveer 1400 brievenbussen ten prooi aan vuurwerkvandalisme.

Maatschappelijk probleem
TNT Post ziet de mate waarin vuurwerkvandalisme voorkomt als een maatschappelijk probleem. Een probleem dat zonder extra maatregelen ieder jaar erger wordt. TNT Post ziet zich daarom genoodzaakt ook dit jaar in een zeer vroeg stadium extra maatregelen te treffen om zoveel mogelijk schade aan post van klanten en schade aan brievenbussen te voorkomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.