Van Wanrooij Projectontwikkeling BV winnaar bouw entreegebied Land van Matena

09 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Van Wanrooij Projectontwikkeling BV winnaar bouw entreegebied Land van Matena

PAPENDRECHT - Bij de selectie van een projectontwikkelaar voor de bouw van het entreegebied in Land van Matena Papendrecht is Van Wanrooij Projectontwikkeling BV uit Geffen als winnaar uit de bus gekomen. Wethouder Arno Janssen en burgemeester Aart-Jan Moerkerke brachten persoonlijk de felicitaties namens de gemeente over.

Land van Matena is een nieuwe wijk in ontwikkeling aan de oostzijde van Papendrecht. Een deel van de woningen wordt gebouwd op individuele bouwkavels, het ‘entreegebied’ wordt projectmatig gerealiseerd.

Ontwikkelaars zijn in de gelegenheid gesteld een ontwerp van de woningen in te dienen tezamen met een bieding op de grond. De kwaliteit van de inzendingen was hoog. Van Wanrooij heeft het kwalitatief meest aansprekende plan ingediend en bovendien het hoogste bod gedaan op de grond. Andere inzendingen waren van ABB Ontwikkeling BV en Bemog Projectontwikkeling Almere BV.

Het plan
Land van Matena ligt ten zuiden van de A15 en de uitgestrekte polders van Het Groene Hart op ca. 3 km van de kern van Papendrecht en Sliedrecht. In de deelgebieden 1, 2 en 3 worden 39 bijzondere woningen ontwikkeld. Slanke elementen zoals torentjes en een zeer rijke detaillering bepalen het statige, chique, dorps-stedelijke karakter van de wijk. De individuele gevels krijgen verschillende breedtes en hoogtes en zijn herkenbaar door de variatie in gevelindelingen en kleurgebruik. Het plan biedt 12 royale twee-onder-een-kap woningen, 4 hoekwoningen en 23 tussenwoningen. De woningen worden all-electric (gasloos) uitgevoerd.

Vervolg en start verkoop
Nu de overeenkomsten zijn getekend wordt het plan verder ontwikkeld. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het 2e kwartaal van 2019. Kandidaten die zich via de website www.woneninlandvanmatena.nl al bij de gemeente hebben vooringeschreven zullen hierover te zijner tijd als eerste worden benaderd. De komende tijd wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het plan en de ontwikkeling van de woningen.

Foto: Richard van Hoek

Op de foto van links naar rechts: Burgemeester Aart-Jan Moerkerke, Sebastiaan Docters, projectontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling, Gerard Klomp, regiomanager Van Wanrooij Projectontwikkeling en wethouder Arno Janssen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.