Overeenkomst voorzieningencentrum Land van Matena ondertekend

23 maart 2018
Overeenkomst voorzieningencentrum Land van Matena ondertekend

PAPENDRECHT - Op donderdag 22 maart 2018 tekenden de gemeente Papendrecht en BPD Ontwikkeling B.V. een samenwerkings-/koopovereenkomst. Hierin is overeen gekomen dat de gemeente grond verkoopt aan BPD voor de realisatie van een voorzieningencentrum in het Land van Matena met daarboven veertig appartementen.

Wethouder Kees Koppenol: 'Deze ondertekening is een belangrijk moment voor de verdere ontwikkeling van de wijk Oostpolder, Land van Matena en de Sliedrechtse wijk Baanhoek-west. Hiermee wordt het voor MCD mogelijk een supermarkt te realiseren in het nieuwe voorzieningencentrum Land van Matena. Ik realiseer me heel goed dat bewoners van de Papendrechtse wijk Oostpolder met smart wachten op de komst van winkels en andere voorzieningen.'

Wim de Haas, directeur BPD regio Delft, sluit zich hierbij aan. 'BPD is verheugd dat de realisatie van het voorzieningencentrum en appartementen nu binnenkort werkelijk plaats kan gaan vinden. Door diverse oorzaken heeft de start van de realisatie helaas lange tijd op zich laten wachten, maar nu de ondertekening van de overeenkomst met de gemeente een feit is, zal het winkelcentrum naar verwachting begin 2020 kunnen worden opgeleverd. Daarnaast zullen de veertig appartementen die boven het winkelcentrum komen, een mooie aanvulling zijn op het huidige woningaanbod en met name geschikt worden voor mensen die graag op een centrale plek in de wijk, nabij de voorzieningen willen wonen.'

Start bouw
Ook (toekomstige) bewoners van Land van Matena en de Sliedrechtse wijk Baanhoek-west profiteren straks van het voorzieningencentrum. Uiterlijk in het vierde kwartaal van 2018 moet BPD starten met bouwen. De huidige MCD-supermarkt kan dan vervolgens plaatsmaken voor nieuwbouwwoningen.

Fotograaf (Richard van Hoek) vrij gebruiken.

Op de foto: Burgemeester A.J.  Moerkerke (namens de gemeente) en de heer W. de Haas (namens BPD Ontwikkeling B.V.) ondertekenen in bijzijn van verantwoordelijk wethouder C. Koppenol en R. Schepers van BPD Ontwikkeling B.V. de overeenkomst die de bouw van supermarkt MCD en veertig appartementen mogelijk maakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.