Verdachte op Rubensstraat na achtervolging en gebruik van pepperspray aangehouden

29 juni 2018
Verdachte op Rubensstraat na achtervolging en gebruik van pepperspray aangehouden

PAPENDRECHT - Op donderdag 28 juni 2018, omstreeks 11.20 uur, kreeg de politie een melding om op de Vondellaan een onderzoek in te stellen naar een personenauto, die vreemd rijgedrag vertoonde.

In de Vondellaan trof men het voertuig stilstaand aan. Achter het stuur zat een man, die duidelijk maakte dat hij niet aan een controle wenste mee te werken. Vervolgens startte de man zijn voertuig en reed er vandoor.

De agenten zijn er vervolgens achteraan gereden en gaven de bestuurder een stopteken, waaraan niet werd voldaan. Dit resulteerde in een achtervolging met zwaailicht en sirene in de omgeving van de Rembrandtlaan.

Na een korte tijd kon de bestuurder van de personenauto, met behulp van een andere surveillance-auto, op de Rubensstraat tot stoppen gedwongen worden. Door het klemrijden kwam de bestuurder met zijn auto in aanraking met één de dienstvoertuigen en tot stilstand tegen een bloembak. Hierdoor ontstond schade aan beide voertuigen en aan de bloembak.

De bestuurder bleek geenszins van plan mee te werken en maakte wederom aanstalten om weg te rijden. Om dit te voorkomen hebben de agenten een ruit van de personenauto ingeslagen en is de bestuurder gepepperd.

Hierna kon de bestuurder, een 61-jarige man, uit Papendrecht worden aangehouden.
De man is overgebracht naar cellencomplex in Dordrecht. Daar zijn zijn ogen gespoeld met een oogdouche.

Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij beoordeeld door een psychiatrisch arts.

Omdat het vermoeden bestond dat de man niet langer over de rijvaardigheid dan wel over de lichamelijke of geestelijke geschiktheid beschikt, is het rijbewijs ingevorderd en op gestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.