Vanaf 1 juli voor een huurwoning bellen met Woningnet uit Weesp

29 juni 2018
Vanaf 1 juli voor een huurwoning bellen met Woningnet uit Weesp

DRECHTSTEDEN - Op woensdag 27 juni ontvingen huurders van de aangesloten woningstichtingen (tevens oprichters van de stichting woonkeus Drechtsteden) een mail waarin Woonkeus Drechtsteden aangeeft dat zij niet meer het klantcontact verzorgen.

De woningtoewijzing van de zes gemeenten (Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Sliedrecht) door de deelnemende woningcorporaties in deze gemeenten zoals Rhiant, Tablis Wonen, Trivire, Vestia, WBV Heerjansdam, Woonbron en Woonkracht 10 gaat voortaan door WoningNet BV uit Weesp in Noord-Holland plaatsvinden.

Het telefoonnummer van Woonkeus Drechtsteden wijzigt in 088 – 7800378 en het emailadres wordt regiodrechtsteden@woningnet.nl. Vanaf 2 juli 2018 worden de inschrijf- en verlengingskosten door WoningNet namens Woonkeus geïncasseerd. Men ziet dus de naam van WoningNet op het afschrift staan.

Ad Tromp, raadslid voor het Papendrechts Algemeen Belang in Papendrecht, is not amused.

"Dit wordt dus verstaan van dichter bij de huurders staan. Waarom vraag je af is er niet voor gekozen Woonkeus Drechtsteden weerbaarder en professioneler op te tuigen. Te veel kosten? Is dit onderzocht?

Dan zeg ik het nog vriendelijk. En zo iets wordt dan een paar dagen voordat dit ingaat op 1 juli a.s. even zo naar buiten gebracht. Van de corporaties niets gehoord waarom zij dit hebben besloten. De woningtoewijzing in de Drechtsteden loopt nu via een grote organisatie met vele leden waarvoor men werkt die gevestigd is in Weesp. Dit moeten we in deze regio toch niet willen. Kunnen we dit echt niet zelf doen in deze regio beste corporaties? Wel weer 7 (part-time) banen verloren! De Drechtsteden en regio staan met lege handen bij zo iets belangrijks.
Ik roep de corporaties op dit besluit terug te draaien en in deze regio de verdeling te houden. Hier weet men alle in en outs van de diverse gemeenten", aldus Ad Tromp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.