Willem Junior Academie in concert

25 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Willem Junior Academie in concert

PAPENDRECHT - Dinsdagavond 12 juni was er voor de vierde keer het Willem Junior Academieconcert. Door het jaar heen, wordt er elke dinsdagmiddag door een groep leerlingen met ondersteuning van Rob Louter en Robbert Dijker (personeelsleden) met veel plezier gemusiceerd. Het resultaat hiervan werd de avond vóór de examenuitslag ten gehore gebracht.

In theater de Willem speelde de band met Sam, Stijn, May en Cailtlin op gitaar (beide ook zang), Senna op drums en toetsen en Denise deed de percussie (ook zang). Verder traden de andere vocale talenten Lisa, Yaren, Minke en Jula voor het voetlicht. Prachtige meerstemmige liedjes –o.a. van Sam Smith, Little Mix, Ed Sheeran, Camila Cabello, Hozier, Oasis, Bruno Marz, Justin Timberlake, Nick Jonas en Shawn Mendez- klonken het publiek met recht ‘als muziek in de oren’.

De  achtergrondbeelden en belichting waren door hun scherpte, eenvoud en kleurkeuze verrassend origineel en gaven muziek en dans een extra dimensie. Ook hierbij waren leerlingen actief.

Natuurlijk mochten de dansoptredens van Willem Junior Academieleerlingen en Golden Army niet ontbreken. De nummers waren niet alleen leuk, strak, snel en mooi, ook deze keer was er weer een boodschap en nu over Warchild: er zijn veel te veel kindsoldaten en oorlog eist onnodige en onschuldige slachtoffers. Laat het stoppen! Dat Sabine Bikker de danseressen tot ongekende hoogten brengt, bleek ook toen Golden Army de streetdance nog eens vertoonde, waarmee zij bij de finale van Olympic Moves zesde van Nederland werd.

Het is inmiddels een traditie dat er bij een WJA-concert ook een oud-leerling optreedt. Dezer keer was dat Amber Ligthart, de psychologiestudente en singer-songwriter zong indringend en ontroerend twee zelfgecomponeerde liedjes en een cover. Natuurlijk begeleidde zij zichzelf –net als bij eerdere concerten op school (de laatste twee jaar geleden)- op gitaar.

Al met al genoten alle aanwezigen van een spetterende muzikale avond. Familieleden en bekenden waren apetrots op de artiesten. En de artiesten zelf? Die hadden misschien nog wel het meeste plezier. Samen muziek maken en samen dansen schept echt een ‘band’.

Foto: Martijn van der Graaf

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.