Voedselbos De Koningsspil feestelijk geopend

24 juni 2018
Voedselbos De Koningsspil feestelijk geopend

PAPENDRECHT - Op zaterdag 23 juni werd onder grote belangstelling het voedselbos in park Noordhoekse Wiel officieel geopend door wethouder Arno Janssen, die vertelde over de tuinherinneringen van zijn jeugd.

Het voedselbos heeft ook een officiële naam gekregen, namelijk De Koningsspil. Het is een initiatief van Marco Matla en Leo Quist, die al jaren ervaring hebben met moestuinen.

Zoals de naam al zegt, is het een plaats waar uitsluitend eetbare gewassen worden verbouwd, zoals fruit, kruiden en noten. Het is een proces van enkele jaren voordat alles volwaardig groeit, aangezien er geen kunstgrepen worden toegepast en men de natuur haar gang wil laten gaan. Volgend jaar verwacht men de eerste grote oogst, dit jaar zijn er slechts enkele gewassen die al vrucht geven. Bij alle gewssen staan borden die aangeven was er precies groeit.

De Stichting Sociale Moestuin Papendrecht (SMP) bedankt ook de volgende bedrijven/instellingen voor hun sponsoring:
Gemeente Papendrecht/ Van Cappellen Consultancy Noise and Vibration control/ GDK Software / Oranje Fonds /Maasarend Praktisch in Ecologie/Stichting Zeeland4X4 ir./Damsteegt Oud Alblas Grondwerk./Erflandschap Zuid Holland, groen en doen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.