Wethouders openen nieuwe tentoonstelling Collectie De Rietgors in Dordrechts Museum

22 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Wethouders openen nieuwe tentoonstelling Collectie De Rietgors in Dordrechts Museum

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Gisteren, donderdag 21 juni openden de wethouders Cultuur van Dordrecht en Papendrecht samen een nieuwe tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

De Dordtse wethouder Cultuur Piet Sleeking en zijn nieuwe Papendrechtse collega Arno Janssen verzorgen de opening door het knippen van een lint. Voor Janssen was het een van zijn eerste officiële optredens sinds zijn aanstelling ruim drie weken geleden. "Eindelijk weer ruimte voor de topstukken. Een beetje Papendrecht in Dordt. Zichtbaar nabij,” aldus Janssen.

In het weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni zijn er speciale activiteiten rond de expositie zoals een lezing door kunstkenner Pieter Jorissen, bekend van het tv-programma tussen Kunst & Kitsch. Ook zijn er speciale rondleidingen. Wethouder Piet Sleeking: 'Dit is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen onze gemeenten en het laat zien hoe het museum ook de Drechtsteden actief betrekt bij zijn programmering.'

Over de tentoonstelling
Collectie De Rietgors toont de topstukken van het voormalige museum in Papendrecht. De verzameling bevat een aantal grote namen uit de schilderkunst van de 20ste eeuw zoals Jan Sluijters, Charley Toorop, Karel Appel en Corneille. Sinds 2017 heeft het Dordrechts Museum de werken in bruikleen van de gemeente Papendrecht.

Foto: Wethouders Cultuur Dordrecht en Papendrecht openen tentoonstelling Dordrechts Museum - (Fotografie: Bram Vreugdenhil)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.