Collectie De Rietgors verder ontsloten

10 juni 2011
Collectie De Rietgors verder ontsloten

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft een aanzienlijk deel van de collectie De Rietgors digitaal toegankelijk gemaakt. De 100 belangrijkste werken uit deze collectie zijn nu te zien op www.museumderietgors.nl.
Wethouder Joke Reuwer van Cultuur toont zich verheugd met deze moderne manier om een rijke collectie te ontsluiten: ‘een prachtige site waarin de werken geweldig tot hun recht komen, maar ook het ontstaan van de collectie helder wordt gepresenteerd.’

De collectie bevat werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse moderne kunst. Tot deze collectie behoren vertegenwoordigers van de Haagse School (Isaäc Israels, Floris Arntzenius), de Hollandse expressionisten (Jan Sluyters, Kees van Dongen), Cobra (Karel Appel, Lucebert, Corneille) en na-Cobra (Theo Kuijpers, Thomas van der Linden).

De collectie van Luigies vormde de belangrijkste bron voor het museum De Rietgors. Uit de collectie van dit voormalige museum worden nog regelmatig kleine exposities ingericht in de hal van het gemeentehuis. Op dit moment kunt u tot eind augustus Presentatie 08 bezichtigen met de titel: één met water. Presentatie 08 laat verschillende ‘Papendrechtse’ werken uit de collectie van het voormalig museum zien: het Oude Veer, een gezicht op de Veerdam, een ets van een verdwenen werfje en schuiten in het polderlandschap.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.