Collectie De Rietgors op eigen website

20 mei 2011

PAPENDRECHT - Er is een nieuwe website in de lucht met daarop de 100 belangrijkste werken uit de collectie De Rietgors, die ook wel de collectie Luigies wordt genoemd.. De website is ontworpen en gebouwd door het Dordtse bedrijf Northsea Art Company.

De collectie bevat werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse moderne kunst, Het gaat om de collectie van het voormalige museum De Rietgors, dat in 2001 na diverse problemen in 2001 zijn deuren moest sluiten. Sinds enige jaren organiseert De Vereniging Vrienden van De Rietgors kleine exposities uit de collectie in de hal van het gemeentehuis.

De collectie wordt beheerd door de gemeente en is onderwerp van een kort geding, zie link onder voor meer info.

Tot deze collectie behoren vertegenwoordigers van de Haagse School (Isaäc Israels, Floris Arntzenius), de Hollandse expressionisten (Jan Sluyters, Kees van Dongen), Cobra (Karel Appel, Lucebert, Corneille) en na-Cobra (Theo Kuijpers, Thomas van der Linden).

 

De website is te bekijken www.museumderietgors.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.