Expositie collectie De Rietgors geopend

29 oktober 2007

PAPENDRECHT - De éénmalige tentoonstelling van werken uit de collectie De Rietgors is vrijdag 26 oktober geopend. De expositie is georganiseerd door de Vereniging Vrienden van de Rietgors in het gebouw van de Rabobank aan de Brederodelaan. Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Nanne Harm Luigies zijn kunstcollectie schonk aan de gemeente.

De tentoonstelling werd samengesteld met behulp van Diana Wind, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Het is voor de eerste maal sinds de sluiting van het Museum De Rietgors in 2001 dat werken uit de collectie voor het publiek toegankelijk zijn. Aan een definiteve oplossing voor de collectie wordt nog steeds gewerkt.

De opening werd verricht door Henk Oechies, voorzitter van de Vrienden van de Rietgors, en Diana Wind.

Schatten
Onder de titel Verborgen Schatten van Papendrecht is de expositie te zien van tot 16 november. Unieke stukken van De Haagse School (Maris, Israels), Hollands Expressionisme (Sluyters, Toorop, Henkes) en de Cobra groep (Appel, Corneille) maken deel uit van de selectie. Heel bijzonder is een fotoreproductie door Foto Schievink gemaakt van de ‘vergeten’ wandschildering door Dolf Henkes, die ooit de huiskamer van Luigies sierde. Sinds begin jaren tachtig is dit gedeelte van de muur van Luigies woning geplaatst in een wand van het politiebureau.

De openingstijden van de expositie zijn dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en daarnaast op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00. Foto: Ruud van Mourik

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.