Werkbezoek mevrouw Michèle Blom, Directeur Generaal RWS, aan de regio Drechtsteden

22 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Werkbezoek mevrouw Michèle Blom, Directeur Generaal RWS, aan de regio Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De Directeur Generaal Rijkswaterstaat, Michèle Blom, bezocht dinsdag 19 juni Boskalis in Papendrecht en kreeg daar presentaties van Jacob Klink van Werkgevers Drechtsteden en Hans Tanis namens de gemeenten in de Drechtsteden. Een aantal in de Drechtsteden gevestigde organisaties, Dynniq, MAAT en Boskalis gaven toelichting op landelijke verkeersinnovaties van bedrijven in de Drechtsteden. Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan het laboratorium van Boskalis en de opleidingssimulator.

Michèle Blom kwam in eerste instantie naar de Drechtsteden omdat ze hier kennis wilde nemen van het groot onderhoud dat Rijkswaterstaat gaat uitvoeren aan de A16, A15 en N3; de werkzaamheden hiervoor zijn nu in voorbereiding en zijn in 2020 afgerond.

Daarnaast zijn de Drechtsteden ook interessant voor Rijkswaterstaat omdat hier intensief wordt samengewerkt door de werkgevers onderling met de overheid hetgeen reeds op eerdere vlakken tot goede resultaten heeft geleid. Dit heeft onder meer geresulteerd in een innovatieve aanpak voor de filebestrijding op de A15 tussen Alblasserdam en Gorinchem. Door een aantal werkgevers in de Drechtsteden zijn hiervoor maatregelen voorgesteld op het terrein van onder meer duurzaamheid en data-analyse.

Het bezoek vond plaats op uitnodiging van de Werkgevers Drechtsteden en de in de Drechtsteden samenwerkende gemeenten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.