Onderhoud aan de watergangen in Papendrecht

20 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Onderhoud aan de watergangen in Papendrecht

PAPENDRECHT - Papendrecht is omringd door water. Het waterschap en de gemeente onderhouden de watergangen in Papendrecht zoals de sloten en vijvers om ervoor te zorgen dat wij droge voeten houden. Begin van deze maand zijn de onderhoudswerkzaamheden begonnen.

Onderhoud
Het onderhoud gebeurt jaarlijks in twee fases. De eerste fase neemt vier tot vijf weken in beslag en bestaat uit het verwijderen van beplanting en zwerfvuil uit het midden van de sloot. De schuine kanten (taluds) worden met rust gelaten om watervogels, vissen en insecten niet te storen en bloeiende planten in tact te houden.

Voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd, wordt de waterkant uitvoerig geïnspecteerd op eventuele broedende vogels en de planning hierop aangepast. De tweede fase volgt in het najaar. Dan worden de watergangen in het midden én aan de oevers gemaaid. Dit met uitzondering van oevers die vanwege de natuurwaarde gefaseerd worden gemaaid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.