Flinke onkruidstrook op Jan Steenlaan

20 juni 2018
Flinke onkruidstrook op Jan Steenlaan

PAPENDRECHT - In Papendrecht worden de plantsoenen wisselend onderhouden. Soms ligt een grasstrook er mooi strak bij, maar soms zijn er ook plantsoenen waar het onkruid meer dan een meter hoog staat.

Dit laatste is zeker het geval op de Jan Steenlaan, ter hoogte van winkelcentrum Westpolder. Juist omdat het een doorgaande weg is, valt het extra op. Op de foto is te zien dat er allerlei verschillende soorten onkruid door elkaar heen groeien, op een bodem van zand. Zou dit echt niet opgevallen zijn voor de plantsoenendienst van de gemeente Papendrecht?

Wethouder Arno Janssen, die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in Papendrecht, geeft aan dat het de afgelopen jaren achteruit is gegaan qua groenonderhoud. Het staat dan nu hoog op zijn lijstje om hier verandering in aan te brengen.

"Het is mij inmiddels duidelijk dat wensen van inwoners over het groenonderhoud niet eens zoveel afwijken van die van de ambtelijke organisatie. In het verleden zijn echter soms andere keuzen gemaakt. En ook de korting op het onderhoudsbudget heeft nog steeds zijn invloed. Allemaal willen we echter én mooi verzorgd groen én meer ruimte voor de natuur. Dat laatste kan ook mooi en aantrekkelijk zijn en is vooral van belang voor bijen, vlinders en andere insecten. Maar waar we dat wel of niet moeten willen is zeker onderwerp van discussie. Zeker als in het hoge gras geen bloem te vinden is en juist een laag veldje vol madeliefjes wordt gekortwiekt.

Het is natuurlijk onmogelijk nog voor dit jaar grote aanpassingen aan het maaibeleid te doen. En de exacte invulling is en blijft ook een zoektocht. Maar de ervaringen van deze zomer nemen we mee om het volgend jaar echt beter te doen".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.